Bilgisayarım durduk yere kapanıyor

Selamlar, yaklaşık 1 yıldır kullanmış olduğum i5 işlemciye sahip gündelik işlerimi çok rahatlıkla yapabileceğim bir bilgisayarı kullanmaktayım.

Orijinal bir Windows 8.1 lisans anahtarına sahiptim, güvenlik güncellemeleri nedeniyle Windows 10 Pro'ya ücretsiz bir şekilde yükselttim. Windows 8.1'i kullandığım son zamanlarda bilgisayarım bazen kapanıyor bazen kapanıp yeniden açılıyordu, bir değişiklik olabilir daha güncel güvenilir bir işletim sistemine geçerim düzelir ümidiyle geçtiğim Windows 10'da maalesef beni kurtarmadı.

Bilgisayar üzerinde kısa devre yapabilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum, bir Flex kablosu ucundaki lehimlerinden dolayı arızalandığı ve kullanıma engel olduğu için soketinden ayırıp kısa devre yapmamasına sağlayacak şekilde bilgisayar üzerinden ayırdım.

Bilgisayar ısısı 80 derecelerde dolanıyor (oyun açtığım zamanlarda), bu sorunlar olmadan öncesinde bilgisayar yine çok fazla ısılara ulaşıyordu ama bu sefer maalesef bilgisayar bazı zamanlarda kapanıyor/kapanıp kendi kendini yeniden başlatıyor.

Windows'un medya aracını indirip flash üzerine yine kendi medya aracını kullanarak temiz kurulum için bir format belleği ayarladım, orijinal lisanslanmış bir Windows 10 var ve güncellemeleri almakta, Bitdefender'in 180 günlük orijinal antivirüs yazılımını kullanıyorum herhangi bir virüs de tespit etmiyor inanın ne yapacağımı şaşırmış durumdayım yardımlarınızı beklemekteyim...
PSU'da olmasın?
Bilgisayar direkt prize mi bağlı? Yani uzatma falan kullanıyor musun?

PSU'nu OCCT ile test eder misin?
 
RAM'lerden kaynaklı olabilir. RAM'leri slotlarından çıkarıp hafif nemli mikrofiber bez veyahut peçeteyle silip tekrar slotlarına takıp öyle dener misiniz?

Tavsiyenizi dinleyeceğim, RAM'i söküp tekrardan takacağım.
PSU'da olmasın?
Bilgisayar direkt prize mi bağlı? Yani uzatma falan kullanıyor musun?

PSU'nu OCCT ile test eder misin?
Selam, cihazı PSU ile yani doğrudan adaptör ile kullanmıyorum. Bataryasını doldur boşalt haliyle kullanmaktayım.
Laptop modeli nedir?
HP Firmasının bir Workstation modeli.
 
Batarya eskidiği için bir saniyeliğine bile olsa gerekli elektriği veremediği için kapanıp açılıyor olabilir.
 
Batarya eskidiği için bir saniyeliğine bile olsa gerekli elektriği veremediği için kapanıp açılıyor olabilir.
Bazen komple kapanıyor bazen otomatik olarak kendi kendini yeniden başlatıyor, bunu test edebilme şansım var mıdır?
Güncel+

Kapanma sonrasında bilgisayarın altına fanlarının rahat soğutması için bir yükseklik koydum o andan itibaren herhangi bir kapanma olmadı.

Ekran kartı ve işlemcinin sıcaklıkları hemen hemen 60-65 derece arasında ilerlemekte.
Güncel++
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı