Bilgisayarım fanlarını eskisine göre daha fazla çalıştırıyor

per

Hectopat
Merhabalar, bilgisayarımı 2016 yılında almıştım, harici bir ekran kartım yok fakat hafta başına kadar fanlarını hiç bu kadar fazla çalıştırmamıştı. İzmir'de havalarda ısındı fakat eskiden oyunlara girip 30-40 dakika oynadıktan sonra son hızıyla çalışmaya başlayan fanlar şimdi bilgisayarı açar açmaz son gücüyle çalışmaya başlıyor. Bilgisayarımda 8 GB RAM mevcut, biliyorum oyunlara artık yeterli değil fakat oyun açmadığım halde fanlar uçuşa geçiyor. Sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanları temizlemek işe yarayabilir

Temizlemiştim dostum yazmayı unutmuşum teşekkür ederim yine de.

Ekran kartı fanlarından bahsediyorsunuz, değil mi? Sürücü kaynaklı bir sorun olabilir. Boşta herhangi bir kullanım olup olmadığını görev yöneticisinden kontrol edin.

Ekran kartım yok. APU kullanıyorum görev yöneticisini de sık sık kontrol ediyorum Google Chrome çok fazla CPU kullanıyor nedense.

Anakart yazılımından hızları elle ayarlayın.

Bilgisayar çok ısındığı için çok fazla çalışyor. Elle hızı azaltmamın parçalara kalıcı hasar vereceğini düşündüğümden müdahale etmiyorum fan hızına. Teşekkür ederim.

Ekran kartım yok. APU kullanıyorum görev yöneticisini de sık sık kontrol ediyorum Google Chrome çok fazla CPU kullanıyor nedense.
Boştayken de mi? Emsisoft Emergency Kit ve MBAM ile tarama yapmanızı öneririm, mining virüsü yemiş olma ihtimalinize karşın.

Bunlar özel uygulamalar mı? ESET Antivürüs ile taratsam aynı işlevi görür mü?
Görür fakat emin olmak için sadece. MBAM ile taramanız yeterlidir diye düşünüyorum. Bilgisayarın ısınması sadece başlangıçta mı oluyor yoksa devam ediyor mu? Kaynak kullanımları hakkında biraz daha detaylı bilgi vermeniz iyi olur.

4 Yıldır termal macun değişimi yapmadıysan doğaldır ısınması malum havalarda sıcak ve İzmir diyorsun. Ben 1.5 sene temizlik yapmadığımda fanlar harıl harıl çalışmaya başlıyor odam ısınıyor kasa fanından dolayı. Kısacası bir bilgisayarcıya genel bakım yaptır derim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı