Çözüldü Bilgisayarım kapanmıyor ve EZ Debug LED CPU yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

JasperTR

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,

Kendi mevcut kasamın içeriğini farklı bir yeni kasaya taşıdım ve ekstradan farklı bir PSU ve sıvı soğutucu taktım. Fakat bilgisayarıma güç kablosunu taktığımda kendiliğinden açılıyor ve kapatmaya çalıştığımda ekran vs. gidiyor fakat kasa çalışmaya devam ediyor, buna ek olarak EZ Debug LED CPU lambası kırmızı yanıyor.

Ne yanlış gitmiş olabilir?

Teşekkürler.
Konu günceldir. Destek bekliyorum.
Konu günceldir destek bekliyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
Sistemde kronik sorunlu bir parça görmedim, bir POST testi yapmak hiç fena olmaz. Ama hemen şimdi değil.

PSU'dan ses geliyor ise sistem kapanmasına rağmen suçu ilk etapta PSU'ya atabiliriz, farklı bir PSU ile deneme şansınız var mı?
Bana sanki sistemde bir kısa devre var gibi geldi, sistem kısa devre ile start veriyor gibi yani ve bundan dolayı da kapanmıyor sanki. Kablolama konusunda her şeyin doğru olduğuna emin miyiz?

Ayrıca söz konusu eski yeni tüm donanımlar neler? Sistemde Wi-Fi kartı veya ses kartı gibi harici bir birim var mı?

Merhaba,

Şöyle bir detay daha vermek istiyorum: PC kapattığımda ekran vs kapanıyor. İşlemci fanı da duruyor, fakat psu fanı sesini duyuyorum; yani çalışmaya devam ediyor. Ek olarak ekran kartı da fanlarıyla çalışır durumda kalıyor. Yeni taktığım psu arızalı olabilir mi? Çünkü PC kendiliğinden açılmasına rağmen kullanabiliyorum fakat kapattığımda yine çalışmaya devam ediyor. İşlemci kapanıyor fakat ekran kartı diğer fanlar vs çalışıyor.

Sistem özelliklerim:
i5-9600K
Msi RTX 3060 12GB
16 GB RAM (2x 8GB)
MSI B365M Mortar
Cooler Master MasterLiquid ML240L V2
Corsair CW650 - 650W PSU

Sistemde kronik sorunlu bir parça görmedim, bir POST testi yapmak hiç fena olmaz. Ama hemen şimdi değil.

PSU'dan ses geliyor ise sistem kapanmasına rağmen suçu ilk etapta PSU'ya atabiliriz, farklı bir PSU ile deneme şansınız var mı?

Çözüm
Tüm parçaları kasadan çıkartıp uzay montaj ile çalıştırmayı dene. Daha önce uzay montaj yapmadıysan dikkat etmen gereken konu yalıtkan bir yüzeyde yapmalısın. Sorun devam ediyorsa farklı bir PSU ile yine uzay montajda denemen lazım. Sorun hala devam ediyorsa anakart arızası olabilir. Elektriksel bir problem gibi de duruyor.

Psu’dan kaynaklanıyormuş. Değiştirdiğimde düzeldi. Teşekkürler tekrardan.

Sıfır gelen psu’nun bozuk olacağı ihtimali zor geliyor akıllara

Yani, belliydi biraz. Geçmiş olsun. İyi kullanımlar şimdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…