Bilgisayarım kapanmıyor

• Konuyu başlatan Mewton
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 55
  • Görüntüleme 5.740

Mewton

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar Technopat ailesi. Yine bir laptop sorunu ile karşınızdayım. Bilgisayarımı kapattığım halde ışıkları yanıyor ve çalışır durumda. Ancak güç bağlantısını kestiğim zaman kapanıyor. Ne yapmam gerek? Şimdiden teşekkürler :)

Birçok nedeni olabilir. Virüs taramasıyla bi başla. Sonra kayıt defterini temizle (ccleaner önerilir) . Sistemi kapat dediğin halde bir program yanıt vermiyordur alttan ; görev yöneticisinde olsun bir gözün. Hiçbiri olmadıysa pil ayarlarına git, gelişmiş ayarlara git, düğme ve kapak işlevlerini kontrol eden bir yer var oradan kapatma düğmesinin kapatmaya programlı olduğundan emin ol. Bu da olmadıysa bilgisayar kapatıcı adlı bir yerli yapım bir program var. Güzel çalışır onu kullan. Artık bu da olmadıysa format at gitsin...

İlgin için teşekkür ederim. Format olayını çok denedim ama olmuyor. Bilgisayarımın pilini takmıyorum ömrü bitti. Sürekli güç kaynağına takılı. Yine de kapat diye bir seçenek çıkmıyor kapanırken.

Yazılımsal olabilir. Olmazsa araştırıp internette nasıl donanım sıfırlaması yapılır diye bak yani kısacası donanım sıfırlaması yap.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılımsal olacağını sanmıyorum. Bilgisayara format attıktan sonra da aynı sıkıntı devam ediyordu. Şuan kayıt defterinide iyice temizleyip, güç düğmelerinin ayarını yapacağım. Sorunum çözülürse bildiririm. İlginizden dolayı teşekkürler :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı