Çözüldü Bilgisayarım oyunlarda kendini resetliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

XxmrfirexX

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarım oyunlarda kendine reset atıyor. Ekran kartına termal macun sürdüm, islemciye yeni fan aldım, termal macun sürdüm fakat ne yaptıysam olmadı. Geçen işlemciyi çıkartıp taktım, fanın yönünü değiştirdim düzeldi. 1 hafta sorunsuz kullandım, şimdi aynı sorun tekrar başladı, yardım edin lütfen.
  • Anakart-ASUS Z97A
  • İşlemci-Intel i7 4790K
  • Ekran kartı- NVIDIA GTX 970
  • 1.SSD- Samsung Evo 850 250GB
  • 2.SSD-Kingston 240GB
  • PSU- Cooler Master 750W
  • RAM- Crucial Ballistix 2x8GB 1600MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Eğer bilgisayar yük oyun oynarken yani yük esnasında elektrikler gitmiş gibi reset atıyor ve hiçbir hata vermiyor ise PSU problemlidir, farklı bir PSU ile denemenizi öneririm.
Deneye bildiniz mi?
Evet bende tam yazacaktım onun için girdim kusuruma bakma dün akşam kurabildim PSU'yu asıl sonuca gelirsek sanırsam PSU'dan kaynaklanıyor değiştirdim birkaç saat oynadım PC resetlenmedi eve gittiğimde tam deneme fırsatı bulacağım ama şu anlık PSU değiştirdiğimden beri sıkıntı olmadı.

Evet bende tam yazacaktım onun için girdim kusuruma bakma dün akşam kurabildim PSU'yu asıl sonuca gelirsek sanırsam PSU'dan kaynaklanıyor değiştirdim birkaç saat oynadım PC resetlenmedi eve gittiğimde tam deneme fırsatı bulacağım ama şu anlık PSU değiştirdiğimden beri sıkıntı olmadı.
Vallahi 8 sayfayı baştan sona okudum merakımdan. Geçmiş olsun. Ben okurken aklıma chipset arızası geldi. Benim laptop da bundan 4-5 yıl önce aynı sorunu yaşıyordu. Oyuna girdikten belli bir süre sonra küt diye kapanıyordu. Chipset arızası çıktı. Onu düşündüm ama PSU imiş. Tam testini yapın siz yine de.

Vallahi 8 sayfayı baştan sona okudum merakımdan. Geçmiş olsun. Ben okurken aklıma chipset arızası geldi. Benim laptop da bundan 4-5 yıl önce aynı sorunu yaşıyordu. Oyuna girdikten belli bir süre sonra küt diye kapanıyordu. Chipset arızası çıktı. Onu düşündüm ama PSU imiş. Tam testini yapın siz yine de.
Umuyorum ki öyle bir şey yoktur :)
Chipset dediğiniz işlemci mi?

Sorun değil, yük durumu %10 altında ise fan duruyor, işaretlediğim tuş ile bu özelliği kapatabilirsin.
s1.PNG

Kapanma işi ne oldu?

Sorun değil, yük durumu %10 altında ise fan duruyor, işaretlediğim tuş ile bu özelliği kapatabilirsin.
Eki Görüntüle 483845

Kapanma işi ne oldu?
Aynen halletim çok teşekkür ederim yani şuan sıkıntı yok lakin işlemci fanı kendi kendine arada hızlanıyor yük altında olmasa bile.

BIOS ayarlarınızı kontrol edin, fan ile ilgili ayarları özellikle.
Eğer hangi ayarları yapmayı diye soracak olursanız, bu konu çok uzadığı için farklı bir konu açarak yardım isteyebilirsiniz.
Anlıyorum bir de BIOS pili alayım yarın çünkü saat falan kendi kendine değişiyor yaptığım ayarlar bazen gidiyor.
Deneye bildiniz mi?
Merhaba 2 gündür test ediyorum bir sıkıntı yok sorun PSU'dan kaynaklıymış oysa ki PSU'nun içini açtım şişik veya patlak kondansatör var mı diye baktım ama bulamadım içini falan temizlemiştim komple ama sonuç olarak arızalıymış.

Anlıyorum bir de BIOS pili alayım yarın çünkü saat falan kendi kendine değişiyor yaptığım ayarlar bazen gidiyor.

Merhaba 2 gündür test ediyorum bir sıkıntı yok sorun PSU'dan kaynaklıymış oysa ki PSU'nun içini açtım şişik veya patlak kondansatör var mı diye baktım ama bulamadım içini falan temizlemiştim komple ama sonuç olarak arızalıymış.
Yeni sistem toplamıştım, PSU yeter diye yenisini almamıştım demek ki ömrünü doldurmuş artık. Bugün yeni PSU siparişi vereceğim. Geri dönüş yaptığınız için çok teşekkür ederim iyi günler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı