Bilgisayarımın klavyesine maden suyu döküldüğü anda bilgisayarın pilini çıkardım ve ters çevirdim, kuru bir bezle sildim. Bilgisayarda bir sıkıntı çıkar mı?
Daha önce aynı durumu kola ile yaşadım, aynı şekilde ters çevirip kuruladıktan 1 saat sonra sistemi açtım hiçbir sorun yoktu ancak 2 saat kullanımdan sonra klavyede bazı tuşlar basmıyordu, bazıları ise örneğin a bastığımda F yazıyordu o yüzden açmadan ters şekilde bir bilgisayarcıya götürmeni öneriyorum.
Bilgisayarın klavye bölümünü tam olarak yüz üstü bırakırsanız anakarta sıvı gitme ihtimalini azaltırsınız. Bu şekilde 1 hafta bekletin ve sonucu paylaşın.
Maden suyu bol mineralli bir sıvıdır. Bileşenlere ulaştıysa sorun olur. Kurusa bile kalıntı bırakır o da iletkenlik sağlar, kısa devre yaratabilir ve oksitlenmeye sebep olabilir.
Etkilenen bölgeleri saf alkol ve ihtiyaca göre kontak spreyi ile temizleyin derim.
Daha önce aynı durumu kola ile yaşadım, aynı şekilde ters çevirip kuruladıktan 1 saat sonra sistemi açtım hiçbir sorun yoktu ancak 2 saat kullanımdan sonra klavyede bazı tuşlar basmıyordu, bazıları ise örneğin a bastığımda F yazıyordu o yüzden açmadan ters şekilde bir bilgisayarcıya götürmeni öneriyorum.
Ben soğuk çay dökmüştüm ve bazen tuşlara bastığımda tuşlar yapıştığı için basılı kalıyordu. Ona da dikkat etmek lazım. Ama bir sorun yaşamadım. Pirince yatırma olayları falan vardı bir ara, dene istersen.