Bilgisayarımda darboğaz yaşanıyor mu?

Abdulsamet1119

Hectopat
Bilgisayarım oyunlarda tam performans aldığımı düşünmüyorum.Çünkü sistemin çok rahat açacağı oyunlarda fps drobu yiyorum. Bunun işlemciden dolayı mı yoksa ekran kartından mı olduğunu bilmiyorum ya da başka bir bileşenden?Yardım ederseniz çok mutlu edersiniz.
MSİ GTX 950 2G Gaming
i3 3220 3.3 GHZ
Windows 10 Pro
8 GB Ram DD3

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    156,5 KB · Görüntüleme: 1.249
  • 2.PNG
    2.PNG
    172,3 KB · Görüntüleme: 1.240
Bilgisayarım oyunlarda tam performans aldığımı düşünmüyorum.Çünkü sistemin çok rahat açacağı oyunlarda fps drobu yiyorum. Bunun işlemciden dolayı mı yoksa ekran kartından mı olduğunu bilmiyorum ya da başka bir bileşenden?Yardım ederseniz çok mutlu edersiniz.
MSİ GTX 950 2G Gaming
i3 3220 3.3 GHZ
Windows 10 Pro
8 GB Ram DD3
İşlemci yetersiz gibi geldi.

Öncelikle aynı işlemciyi 1 ay öncesi kendim kullanıyordum GTX 1050 Ti ile. PUBG oyununda fps drop sorunu yaşıyordum ama ayarlar yüksekte idi, ayarları ortaya çekince herhangi bir fps drop sorunu olmuyordu. Onun dışında diğer oyunlarda problem yaşamadım. Fakat 16 GB ram vardı bende. Şuan yapman gereken tek şey ; MSI Afterburner OSD Gösterge Rehberi - Technopat daha sonra oyun içi değerlerini bizimle paylaş bakalım ona göre yorumlayalım.

Birincisi işlemcini değiştirmek istemiyorsan en az 4 GB RAM takviyesi yapmak zorundasın.
İkincil olarak ekran içi değerlerine baktıktan sonra parçaları yükseltme şansın varsa değerlendirelim.

Bu arada monitörüm 1440/900 çözünürlükte .Pubg hiç oynayamadım .En düşük ayarlarda bile drop yedim. Değerler böyle. Düşük çözünürlükte ayarları en düşük yapsam bile fps değişmiyor.Fps cs go da çok görünsede çatışma anında drop yediğimi düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• 1024^768 cs go save.jpg
    1024^768 cs go save.jpg
    158,6 KB · Görüntüleme: 95
  • 1280^1024 cs go save.jpg
    1280^1024 cs go save.jpg
    165,9 KB · Görüntüleme: 98
  • gta 5 ayarları save.jpg
    gta 5 ayarları save.jpg
    172,2 KB · Görüntüleme: 86
  • gta 5 ayarları 2 save.jpg
    gta 5 ayarları 2 save.jpg
    170,1 KB · Görüntüleme: 101
  • 1440^900 gta 5 save.jpg
    1440^900 gta 5 save.jpg
    146,9 KB · Görüntüleme: 88
Son düzenleme:
CS GO DirectX 9 tabanlı bir oyun. İşlemcinin tekli çekirdek performasına göre fps değeri verir, ekran kartını yükseltseniz bile fps de pek artış göremezsiniz sınırlıdır.

CS Go için yapabileceğiniz ;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
şunu uygulayınız daha sonra arka planda çalışan uygulamaları görmek isterim, görev yöneticisi işlemler kısmından ekran görüntüsü atabilir misiniz?

GTA 5 için, grafik ayarları kısmına girip ayaları default yapabilir misiniz? daha sonra oyunun bir kaç farklı yerinde ekran görüntüsü alabilir misiniz. MSI Afterburner açık olsun. Son ekran görüntüsünde GPU kullanımı çok düşük, işlemci %100. Darboğaz diyemem çünkü i3 3220 & GTX 750 Ti ile ben hiç darboğaz yaşamamıştım. Ters giden bir durum var, dediklerimi uygularsanız yardımcı olmak isterim.

GTA 5 deki ayarları default yaptım. Farklı yerlerden derken benchmark testi en mantılısı olur diye benchmark testinin sonuçlarını attım.

Dosya Ekleri

• görev yönetici.PNG
    görev yönetici.PNG
    93 KB · Görüntüleme: 86
  • gta 5.jpg
    gta 5.jpg
    128,9 KB · Görüntüleme: 67
  • gta 52.jpg
    gta 52.jpg
    119,1 KB · Görüntüleme: 71
  • gta 54.jpg
    gta 54.jpg
    177,7 KB · Görüntüleme: 72
  • gta 58.jpg
    gta 58.jpg
    176,6 KB · Görüntüleme: 79
  • gta 59.jpg
    gta 59.jpg
    121,4 KB · Görüntüleme: 67
  • gta 523.jpg
    gta 523.jpg
    135 KB · Görüntüleme: 69
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı