Arif Değer

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Grafik Tasarım
Öncelikle DDU ile temiz bir kaldırma işlemi yapın, ardından güncel driverı yükleyin

Timucin_34

Picopat
Yer
Lefkosia/Cyprus
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Bilgisayarım: MB: Asus ROG Maximus XI APEX GPU: Asus ROG Strix GTX 1080 CPU: Intel Core i9 9900K RAM: G.Skill TridentZ 16GB 4266MHz Storage: Samsung 970PRO 512GB, Samsung 860PRO 1TB, Samsung 870QVO 2TB, Kingston HyperX 3K 480GB CPU AIO: Corsair iCUE H150i RGB Pro XT PSU: Cooler Master V1000 80+Gold Kasa: Cooler Master Cosmos C700M
Meslek
Üniversite Emekçisi (Öğrenci)
Herkese iyi günler. Yaklaşık bir haftadır bilgisayarım anormal yavaşladı. Sorunlarım:

- Bilgisayar olduğundan yavaş açılmaya başladı.
- Google Chrome, Edge gibi tarayıcılara geç giriyor, bir şey arattığım zaman sık sık yanıt vermiyor hatası alıyorum.
- Masaüstünde mouse sağ tık yaptığımda imleç yaklaşık bir dakika dönüyor simgesinde kalıyor.
- Sayfalar arası geçiş yaparken kasılmalar oluyor.

Malwarebytes ve BitDefender ile tam tarama yaptım saatler sürdü ve her ikisi de trojan. Agent. Gceb olduğunu iddia etti ve her ikisinde de karantinaya alınan şeyleri sildim. Bilgisayarın önbelleğini temizledim. Ve benzeri birçok şeyi yaptım lakin halen bilgisayar olduğundan yavaş. Sizce ne yapmalıyım, önemli dosyalarım var. Ne önerirsiniz, sizce virüs var mı? (Cihaz eski ve özellik bakımından zaten düşük-orta bir cihaz. Ancak bir anda böyle yavaşlaması normal değil gibi.)
İçinde HDD varsa diskinde sorun olacağını düşünüyorum. SSD ile değiştir. Mevcut diskini yeni diske aracı programlarla klonlayarak geçiş yapabilirsin formatsız olarak.

KS
KS
kharberd

kharberd

Centipat
Daha fazla  
İçinde HDD varsa diskinde sorun olacağını düşünüyorum. SSD ile değiştir. Mevcut diskini yeni diske aracı programlarla klonlayarak geçiş yapabilirsin formatsız olarak.
evet, hdd kullanıyorum hocam.

ayrıca güncelleme denetleme bölümünden isteğe bağlı 9 tane güncelleme var, sizce hepsini seçip indirip yükleyeyim mi?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (53).png
    Ekran Görüntüsü (53).png
    44,3 KB · Görüntüleme: 7

Timucin_34

Picopat
Yer
Lefkosia/Cyprus
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Bilgisayarım: MB: Asus ROG Maximus XI APEX GPU: Asus ROG Strix GTX 1080 CPU: Intel Core i9 9900K RAM: G.Skill TridentZ 16GB 4266MHz Storage: Samsung 970PRO 512GB, Samsung 860PRO 1TB, Samsung 870QVO 2TB, Kingston HyperX 3K 480GB CPU AIO: Corsair iCUE H150i RGB Pro XT PSU: Cooler Master V1000 80+Gold Kasa: Cooler Master Cosmos C700M
Meslek
Üniversite Emekçisi (Öğrenci)
HDD'yi değiştir bütün problemin ortadan kalkar. Alacağın SSD Sata SSD olacaktır. Ben Samsung almanı öneririm. Data migration programıyla mevcut HDD'ni yeni diske transfer edebilirsin. Ama yapmadan önce SATA'dan USB'ye dönüştürücü almanı öneririm ki. Sonra aktardıktan sonra HDD'yi söküp SSD'yi takabilesin. Technopatın rehberini ekliyorum.

ayrıca güncelleme denetleme bölümünden isteğe bağlı 9 tane güncelleme var, sizce hepsini seçip indirip yükleyeyim mi?
Hayır isteğe bağlı güncellemeler yapmanı ben önermem. Windows eski driverları buluyor ve indiriyor.

Yukarı