Bilgisayarımda virüs olduğundan şüpheleniyorum

DeadlyDieSC

Kilopat
Arkadaşlar hepinize merhabalar. Sorunu çözmek açısından bilgisayarıma format atacağım ama virüs olduğundan şüpheleniyorum. Aşağıya değerlendirmeniz için görev yöneticisinin ekran görüntüsünü atıyorum. Kaspersky ile tam tarama yaptırdım ama virüs yakalayamadı. Durduk yere nasıl bu kadar RAM kullanıyor? Ve sorun neden bir anda başladı? Bu durum hakkında sizlerin görüşlerini merak ediyorum.

Sistem özelliklerim;
-16 GB DDR4 RAM.
-9.nesil Intel'i7.
-RTX2060.

Düzenleme: Arkadaşlar sıkıntı 22 tane sekme açık olmasıyla alakalı değil, birkaç hafta önceye kadar 80-90 sekme ile bile gık demiyordu. Bir programın ücretilisini satın almadan önce denemek için korsan kullandım ve sildim, aşağı yukarı bunu yaptıktan sonra başladı sıkıntı. Şu an bu sistem özelliklerindeki bilgisayar kasıyor.

Malwarebytes'da bir şey bulamadı. Kökten çözüm için format atacağım. Konuya yardım amaçlı yazan arkadaşlara gönülden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• sdg.png
    sdg.png
    15,1 KB · Görüntüleme: 201
Ne kadar boş yorumlar yapılmış, arkadaşlar lütfen sırf mesaj sayınızı arttırmak için böyle yorumlar yapmayın. Sizin 4 GB RAM'li sisteminizde Chrome'dan 10 tane sekme açınca bilgisayarınız kıpırdayamayacak hale geliyor olabilir, ama konu sahibinin 16 GB RAM'i var. Ve adam ekran görüntüsü de paylaşmış, Chrome bu 16 GB RAM'den 1 GB bile kullanmıyor. Kısacası bu durumun Chrome ile alakası yok. O sistem ile değil 20, 200 sekme bile açılır gram donma bile olmaz. Şayet ben kensi sistemimle bile açabiliyorum. Bir de sorun korsan program indirdikten sonra başlamış. Kesinlikle format atmak en sağlıklı çözüm olacaktır.
Google Chrome çok fazla RAM tüketir. Bende de şu an 7 sekme açık ama kullanımlar aşağıda mevcut. Korkulacak bir durum söz konusu değil ve 22 sekme açık değil, o işler çok farklı. 😉

Son olarak bir ekleme daha yapayım, Kaspersky ile tam tarama yaptıysanız ve bir tehdit bulunmadıysa kafanızı yormayın. Chrome yerine Microsoft Edge kullanmayı deneyebileceğinizi unutmayın.

Eki Görüntüle 789740

Problemin halihazırda Chrome kapalı iken de devam ettiğini söylemiş konu sahibi.

Format atmanıza gerek yok. Yine de bir şeyden şüpheleniyorsanız aşağıdaki HijackThis konusuna loglarınızı paylaşın, gerekli incelemeler yapılacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı