Bilgisayarın Açılma Kapanma Sorunu

Samet99

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. 6 ay önce Vatan'dan bilgisayar topladım ve PC'yi 3 hafta önce Vatan Bilgisayar servisine verdim. Bilgisayar bir kere düzgün açılıyor ve kapatıp tekrar açtığınızda masaüstüne gelmeden kendini kapatıyor. Açıldığında herhangi bir sorun yok ve bu açılıp kapanma sorunu sırasını bozmadan devam ediyor. Bilgisayar bugün geldi, anakartı yollanmıştı. BIOS bozuk diyip yeniden kurmuşlar. Oldu diyip, bugün geri verdiler. 3 haftam boşu boşuna gitti ve yarın tekrar götüreceğim.

Sizce sorun neden kaynaklanabilir? Lütfen bildiğiniz bir şey varsa yazın. Anakart yollanmadan önce, başka bir PSU ve ekran kartını çıkartarak çalıştırdık. RAM'ları da değiştirdik ama sorun devam ediyor. Sorun anakart mı, yoksa işlemci mi?

Maalesef parçalar ayrı ayrı kendi teknik servislerine gönderildiğinden mevcut sisteminizi olduğu haliyle test etmemişlerdir. Bahsettiğiniz problemler windows boot order hatası gibi görünmekte. Temiz bir format atıp, BIOS güncellemeyi denediniz mi? Lakin servise verdiğinizde 3 hafta sonra yine aynı yanıtı alacaksınız.

Başka harddisk yok elimde maalesef.

BIOS'u servise vermeden önce güncelletmiştim fakat format kısmını hiç denemedim sizce sorun HDD veya SSD olabilir mi? Virüs taraması yaptım defalarca fakat bir şey bulamadı.
Elinde başka Hard Disk varsa onunla açmayı denedin mi sistemi ?

Temiz bir format atmayı ve BİOS güncellemeyi deneyin bence de denemeye değer.

Temiz bir format atmayı ve BİOS güncellemeyi deneyin bence de denemeye değer.
Dün akşam aldığım yere vatana geri götürdüm format ve temiz kurulum istedim bugun yapacaklarını söylediler çarşamba haber veririz dediler. Temiz kurulum yapmayı bilmiyorum, birşeyi daha çok bozarım diye denemedim. İnşallah dediğiniz gibi sorun bundan kaynaklıdır ve 3 hafta daha bekletmezler umarım.

Format benim dediğim temiz kurulum. Windows soruyor orda onarım değil de baştan kurulum tarzı bi seçenek olması lazım windows flashını pcye tanıttıktan sonra.

Format benim dediğim temiz kurulum. Windows soruyor orda onarım değil de baştan kurulum tarzı bi seçenek olması lazım windows flashını pcye tanıttıktan sonra.

bugun arıza kontrol ettirdim vatanın sitesinden anakart sorunlu gözüküyordu şimdide işlemci sorunlu diye değiştirmişler. Bunların amacı ne bilmiyorum ne biçim teknik ekipleri var 1 aydır pc yok şimdi işlemci garantiye giderse 1-2 ay pc gelmeyecek bu aptallar yüzünden. Ben bu pc de ne overclock yaptım ne 4k oyun açtım ve açıldığındada gayet ısınmadan oyunu oynatıyordu tek sorun acılıp kapanmada idi bunlar aldı iyice sıçtı attı. Sizce yarın gidip konuşmalı mıyım ?

@Recep Baltaş lütfen yardımınıza ihtiyacım var. Böyle bir sorunla karşılaşan hiç görülmedi ve sizin yardımınız gerçekten çok işime yaracaktır.
Sevgili arkadaşlar sorunum sizler sayesinde çözüldü. İlgilenen ve değerli zamanınıza çok teşekkür ederim. Bu bilgiler olmasaydı sevgili Vatan bütün parçalarımı yine teknik servise yollayacaktı. 1 ay PC boşu boşuna ellerinde bekledi. Çok teşekkür ederim beni 1 ay daha PC siz kalmaktan alıkoydunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…