Bilgisayarın donması ve açılmaması

Tellioğlu

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yaklaşık 1 seneden beri bilgisayarımda bir problem baş gösterdi, çözümünü hala bulamadım.
Bilgisayar normal seyrindeyken bazen oyunlarda bazen de masaüstünde birden takılmaya başlıyor.

Yaklaşık 2 saniyede bir takılıp geliyor. Hani eski bilgisayarlar oyun oynarken donardı da ses takılırdı, aynı o şekilde gelen sesler de anlık takılıp tekrar geliyor. Fakat bu hem müzik dinlerken hem de oyun oynarken donmalara ve ses bozukluğuna yol açıyor.

Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatıyorum, anakart logosunda donuyor ve sürekli kendine restart atıyor güç düğmesinden kapatmak zorunda kalıyorum. Anakart logosunda donduğuna BIOS'a da geçiş yapamıyorum hiç bir şekilde çalışmıyor. Kasanın içini açıp SATA kablolarını birer birer söküp taktıktan sonra bilgisayar normal bi şekilde açılıyor. 4 ay önce yeni SSD aldım. Herhangi bir değişim olmadı.

Sorunu çözemeseniz bile, hangi donanımlarda sorun olabileceğini yazın ki kontrol edeyim.
Artık kasayı her seferinde yerinden çıkart sök tak canıma tak etti.
Sayın @Recep Baltaş ve @Ali Güngör abilerimden de bu konu hakkında yardım isteyeceğim.

Çünkü daha önce de aynı konuları açmıştım, ama yanıt gelmemişti.
Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

Sistem özelliklerim:

• MSI R9 280 Gaming 3G
  • İntel Core i5 4460
  • 8 GB Crucial RAM
  • Gigabyte B85M-HD3 Rev 2.0
  • Samsung 750 Evo SSD
  • Toshiba DT01ACA100
  • Samsung HD502IJ (Eski sistemimden kalma, Aile fotoğrafları vs.)

Son düzenleyen: Moderatör:
SMART tablosunda Calibration Retry Count warning uyarısı veriyor. İnterface CRC Error Count ise attention. BIOS güncel zaten doğru dürüst bir güncelleme vermediler. Sorun harddisk kaynaklı yani. Teşekkür ediyorum tekrardan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…