Bilgisayarın donup kalması

fuatogur.9

Hectopat
Selamun aleyküm,

Benim bilgisayarım, bazen donup kalıyor ve hiçbir şekilde müdahale edemiyorsunuz. Sadece yeniden başlatıp ya da bilgisayarı kapatıp açmam gerekiyor.

Bunu nasıl çözebilirim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer görüntü donuyorsa muhtemelen ekran kartında kaynaklı bir sorundur. Benim anakart MSI'dı ve BIOS ayarlarında Performans'a ayarlıydı. Sanırım bileşenlerin kaldıramayacağı ayarlamalar yapıyordu öyle ki Optimal'e çevirince bende de aynı şekilde vuku bulmakta olan donma sorunları ortadan kalkmıştı.

msi 970A-G43
G.Skill Ripjaws 8 GB DDR3 1600 MHz
AMD FX 6300
Geforce GTX 750 Ti

ekrankartınız zedelenmiştir yada anakarttınız zedelenmiştir

Aynı sorun bende de vardı. Vatan Bilgisayar, bilgisayarımın montajını yaparken ram'i yanlış sokete taktığı için bu sorunu yaklaşık 1 sene kadar yaşadım. Ram'in kitapçığından doğru takılma şekline bakıp taktığımda sorunum da ortadan kalkmıştı. Sende ram'i bi kontrol et. Büyük ihtimalle ondan kaynaklanıyor bu sorun.

Sorun donanımsal gibi gözüküyor 1 sene önceki sistemim masaüstünde donmuştu ve birdaha açılmadı. Harddisk değiştirmek zorunda kalmıştım

Aida64 HTML raporunu oluşturun. Raporu oluştururken herhangi bir işlem yapmayın.
AIDA64 HTML Raporu Oluşturma Rehberi
Raporu oluşturduktan sonra Mediafire sitesine yükleyip paylaşın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…