Bilgisayarın Donup Kendiliğinden Kapanması

Hobwin

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarım farklı durumlarda, müzik dinlerken, oyun oynarken donup kalıyor. Birkaç saniye ekran aynı şekilde kalıyor ve ses çıkış aygıtından bir ses gelip kapanıyor. Fan ışıkları yanmaya devam ediyor. Bu durumdayken bazen reset tuşu da işe yaramıyor, güç düğmesinden kapatıp tekrar açmam gerekiyor. Bu durumun kaynağını nasıl öğrenip çözebilirim?
Driverlar güncel, sıcaklıklarda bir sorun yok. Zaten çok basit işlemler yaparken bile bu durum oluşabiliyor. @Recep Baltaş

Son düzenleme:
Sıkıntı yok. Bitince görüntü atarsin biraz uzun sürebilir.
Sıkıntı ya ekran kartında ya da ramde anladığım kadarıyla. Ekran kartının performansını değil de böyle bir arızaya sahip olup olmadığını öğrenebileceğim bir program var mı? Anakartta olma ihtimali var mıdır peki? Veya diğer parçalarda.
Sizden ricam çift RAM kullanıyorsanız tek tek takarak bir kez daha yapmanız. Yalnız benim şüphem ekran karti yine de işimizi garantiye alalım.
Tek ram kullanıyorum. Ekran kartıyla ilgili yapabileceğim test vs. var mıdır?

Son düzenleme:
Yapıp atacağım. Ama işlemci sıcaklığından olduğunu sanmıyorum oyun oynadıktan sonra işlemci sıcaklığını kontrol etmiştim bir sıkıntı yoktu. Kaldı ki bazen açılır açılmaz bile kapanabiliyor.

Bilgisayarım farklı durumlarda, müzik dinlerken, oyun oynarken donup kalıyor. Birkaç saniye ekran aynı şekilde kalıyor ve ses çıkış aygıtından bir ses gelip kapanıyor. Fan ışıkları yanmaya devam ediyor. Bu durumdayken bazen reset tuşu da işe yaramıyor, güç düğmesinden kapatıp tekrar açmam gerekiyor. Bu durumun kaynağını nasıl öğrenip çözebilirim?
Driverlar güncel, sıcaklıklarda bir sorun yok. Zaten çok basit işlemler yaparken bile bu durum oluşabiliyor. @Recep Baltaş
Ekran kartından sorun kaynaklanıyordur büyük ihtimal garantisi devam ediyorsa değiştirmenizi tavsiye ederim.

Hmm ben Memtest86 testi sırasında 97 Derece gibi bir rakam gördüm, neyse o zaman @Lemi Galip nin dediği testi yap.
97C işin açıkçası sen demesen görmeyecektim. Ilk baktığımda 87 gibi gördüm. Kasadan dolayı diye düşünüyordum ama 97 gerçekten absürt.
Yapıp atacağım. Ama işlemci sıcaklığından olduğunu sanmıyorum oyun oynadıktan sonra işlemci sıcaklığını kontrol etmiştim bir sıkıntı yoktu. Kaldı ki bazen açılır açılmaz bile kapanabiliyor.
Isı garantiye alalım @MayCrasH'ın dediğini yap. Sıcaklığı takip et devamlı, bilgisayar kasan neydi?

Uzun süre sonra ilk kez açılsa bile kapanabiliyor ondan dolayı sıcaklıktan olduğunu düşünmüyorum ama yine de bakacağım
97C işin açıkçası sen demesen görmeyecektim. Ilk baktığımda 87 gibi gördüm. Kasadan dolayı diye düşünüyordum ama 97 gerçekten absürt.

Isı garantiye alalım @MayCrasH'ın dediğini yap. Sıcaklığı takip et devamlı, bilgisayar kasan neydi?
Önde 2 arkada 1 fanı var. Powerboost vk013b olması lazım. Ama sıcaklıktan olsa neden bilgisayarı açar açmaz kapansın ki?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı