Bilgisayarın Donup Kendiliğinden Kapanması

Hobwin

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarım farklı durumlarda, müzik dinlerken, oyun oynarken donup kalıyor. Birkaç saniye ekran aynı şekilde kalıyor ve ses çıkış aygıtından bir ses gelip kapanıyor. Fan ışıkları yanmaya devam ediyor. Bu durumdayken bazen reset tuşu da işe yaramıyor, güç düğmesinden kapatıp tekrar açmam gerekiyor. Bu durumun kaynağını nasıl öğrenip çözebilirim?
Driverlar güncel, sıcaklıklarda bir sorun yok. Zaten çok basit işlemler yaparken bile bu durum oluşabiliyor. @Recep Baltaş

Son düzenleme:
Bilgisayarım farklı durumlarda, müzik dinlerken, oyun oynarken donup kalıyor. Birkaç saniye ekran aynı şekilde kalıyor ve ses çıkış aygıtından bir ses gelip kapanıyor. Fan ışıkları yanmaya devam ediyor. Bu durumdayken bazen reset tuşu da işe yaramıyor, güç düğmesinden kapatıp tekrar açmam gerekiyor. Bu durumun kaynağını nasıl öğrenip çözebilirim?
Ekran kartı modeli neydi? Memtest86 ile RAM'lerinizi test eder mısınız? Tek tek ederseniz daha sağlıklı olacaktır. Bazı sitelerde dual channel hata vermese bile tek tek yapılan testlerde arıza çıkabildiğini okumuştum.

Overclock veya undervolt var ise kaldır, Dosya oluşmuşsa gönder.

Ekran kartı modeli neydi? Memtest86 ile RAM'lerinizi test eder mısınız? Tek tek ederseniz daha sağlıklı olacaktır. Bazı sitelerde dual channel hata vermese bile tek tek yapılan testlerde arıza çıkabildiğini okumuştum.
Msi Armor Rx570 ekran kartı modeli. Ram testini yapıp sonuçları buraya atacağım.
Overclock veya undervolt var ise kaldır, Dosya oluşmuşsa gönder.
Aşırtma vs. yok. Minidump dosyası da oluşmamış.

Msi Armor Rx570 ekran kartı modeli. Ram testini yapıp sonuçları buraya atacağım.

Aşırtma vs. yok. Minidump dosyası da oluşmamış.
Dedigimi yapın MemTest86 ile sorun çıkmaz ise ekran kartı garantisi devam ediyorsa ekran kartını yollayın.

Dedigimi yapın MemTest86 ile sorun çıkmaz ise ekran kartı garantisi devam ediyorsa ekran kartını yollayın.
En son yüklenen memtest videosuna bakarak yaptım ama yanlış bir şey mi yapmışım şu an cpu mu test ediliyor? Sandsik partition 1 seçeneğini seçerek başlattım

Dosya Ekleri

• IMG_20191201_183224.jpg
    IMG_20191201_183224.jpg
    853,3 KB · Görüntüleme: 34
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı