Bilgisayarın durduk yere RAM sebebiyle kitlenmesi

Mikoshi

Kilopat
Öncelikle merhabalar, oyun oynarken veya internet üzerinde gezinirken RAM kullanımı birden %98 seviyesine yükseliyor ve bilgisayar inanılmaz derece ağırlaşıyor ardından %99 olup ya tamamen kitleniyor reset atmak zorunda kalıyorum ya da kendilinden resetleniyor. Sürekli olan bir olay değil ara sıra yapıyor bu şekilde. RAM slotlarını değiştirmeyi denedim ancak sorun devam ediyor, yardımlarınızı bekliyorum.
RAM: HyperX Predator 16 GB (2x8GB) DDR4 3200MHz RGB.
Anakart: ASUS Z390 TUF Pro Gaming.

Bios güncellemesi yapın.
Biostan xmp profili aciksa kapatıp deneyin.
Bir de acaba virüs falan olabilir mi? Ram kullanmaya zorlayan bir virüs ?

RAM fazla kullanımı olduğunda hangi uygulamayı kullanıyor kontrol eder misiniz?
Fareyi dahi oynatamıyorum kitlendiği şekilde kalıyor geri gelmiyor ya reset atıyor kendisi ya da ben atıyorum.
Bios güncellemesi yapın.
Biostan xmp profili aciksa kapatıp deneyin.
Bir de acaba virüs falan olabilir mi? Ram kullanmaya zorlayan bir virüs ?
BIOS güncellemesini yapacağım, xmp ayarı kapalıydı belki düzelir diye açtım ancak sorun devam ediyor ve virüs taraması yaptırdım bir sonuç alamadım.

İşlemci soğutucum ilk girişi kapattığı için 2-4 şeklinde takılı
Resimdeki gibi takılı ise normal. RAM'leri teste sokup sonuçları at dostum. Nasıl yapacağın bu video da mevcut. Hata vermez ise yazılımsal bir problemin var büyük ihtimalle. Son çare sıfır format.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2020-02-03 193333.jpg
    13,3 KB · Görüntüleme: 46
Dediğin gibi testi yaptım hata vermedi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…