Bilgisayarın fişini takınca şalter atıyor

royalflush_tr

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben bilgisayarın fişini çektim daha sonra takmak istediğimde şalter attı ama her seferinde 1 defa atıyor. 2.'de atmıyor. Bu bilgisayarıma zarar vermiş midir, bilgisayarım açılıyor sıkıntısız çalışıyor ama içten içe zarar vermiş midir diye düşünüyorum. Kullandığım PSU: SuperGD High Power 850W Gold. Bir sıkıntı olmuş mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem açık konumdayken anlık güç kesintisi sisteme ve işletim sistemine az da olsa zarar verir.
Örn: Güç kesintisi sonrası ilk açılışta yavaş çalışması, işletim sisteminin uygulamaları daha geç açması vb. Kapalı konumdayken sıkıntıları nelerdir pek bilmiyorum ama eğer detaylı incelemek istersen ve anlıyorsan BIOS'a girip voltaj değerlerine bakabilirsin.

Priz ve kullandığınız kablolar bozuk değilse %95 ihtimalle güç kaynağında bir kondansatörü patlatmışsınız. Sistem çalışırken fişten çekmek zaten başta sabit diskler olmak üzere tüm hareketli parçalara zarar veriyor. Fişi aniden çekemediyseniz korumalı anakartınızın güç kaynağında herhangi bir kondansatörü patlaması da genelde kaçınılmaz oluyor. Tecrübe ile sabittir ben de yaptım. Ama güç kaynağı kendisi durumu amorti etti. Herhangi bir elektrik sorunu da yaşatmadı.

Şartel sorunu için kasanızda ucu açık kablo var mı kontrol edin. Kasadaki tüm bağlantıları kesip bilgisayarı tornavida ile çalıştırın. Uzay montaj ile deneyin. Her şeye rağmen sorun yaşarsanız sorun güç kaynağıdır. Uzay montajda sorun yoksa kasada kısa devre vardır.

Arkadaşlar ben bilgisayar açıkken fişi çekmedim bilgisayar kapalıyken çekerim her zaman uyurken v.s
takmak istediğimde şalter atıyor oda nadir oluyor zaten
ben bilgisayar kapalıyken fişi takarken şalter attı o kadar
bilgisayar kapalıyken fişi takınca şalter attı buda zaten 1 kere oluyor 2sinde olmuyor bazen hiç olmuyor şuan zaten 3 kere oldu toplasan
fişte eski bir vantilatörde takılıyıdı oda yapmış olabilirmi o yapmışsa bilgisayarımda kalıcı hasar bırakmışmıdır ben biraz takıntılı olduğum için düşünmeden edemiyorum muhtemelen bugün uyamicam :/

Son düzenleme:
Dostum aynı psu nun 750w olanını aldım dün. pcyi kurup ilk açışımda sigorta attı. tekrar deneyince atmadı oh diyip uyudum. ertesi gün fişini takınca tekrar attı. senin sorunun çözüldü mü? nasıl çözüldü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…