Çözüldü Bilgisayarın kilitlenmesi sorunu

• Konuyu başlatan B00M
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 798
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

B00M

Centipat
Arkadaşlar merhaba, benim sistemim virüs kapmıştı format attırdım bilgisayarcıya eve geldim, BIOS'u açtım overclock ayarlarına bakmak için kapattığım zaman Boot etmek isteyip istemediğimi soran ekran geldi sürekli reset attım PC açıldı, kilitlenip dönüyor mavi ekrana geçiyor sorun var diye tekrar format attım sorun devam ediyor. Ekran kartını söküp taktım. Devam ediyor sorun. Neyden kaynaklı acaba? Yardımcı olabilecek var mı?

X570 MPG MSI anakart BIOS'unu nasıl sıfırlayabilirim? Önceden tecrübem yok. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Problem büyük ihtimal ekran kartından kaynaklanıyor sisteminin tüm parçalarını yazar mısın?
Ayrıca evet yeni bir Windows indirip onu kur.

BIOS'a gir F6 tuşuna bas kaydet çık.

Sorun devam ediyor Windows 10 Pro çok eski 2015 falan yazıyor son sürüm yükleyip denemeli miyim? Donmadan önce bu fotoğraftaki yazıyor.

Dosya Ekleri

• A004E201-C43B-4C7E-8365-3BC4A4D4F9D5.jpeg
    A004E201-C43B-4C7E-8365-3BC4A4D4F9D5.jpeg
    1,3 MB · Görüntüleme: 79
Problem büyük ihtimal ekran kartından kaynaklanıyor sisteminin tüm parçalarını yazar mısın?

Çözüm

Ryzen 7 3700X
RX 5700 XT Sapphire Nitro+
X570 MPG anakart
256+480 SSD
1 TB HDD
BIOS pili söktüm taktım değişiklik yok, güncel Windows atmayı düşünüyorum flash belleğe.

Peki, temiz kurulum sonrası hata devam ederse OCCT 3D testi ile ekran kartını teste sok.

Tamam dediğinizi yaparım dün hiçbir şey yoktu gerçekten o testteki sonucu buraya yazarım nasıl bir sonuç almam gerekir?

BIOS pilini tıkarıp 1 dakika bekleyip tekrar takın.

Denedim 10-15 dakika bekledim sonra BIOS sıfırlandı hocam.

30 dakika ile 1 saat arası testte kalsın, ekran kartının yanıt vermeyi kesmemesi gerekiyor.

5-10 dakikada donuyor hocam yeni sürümü yükledikten sonra söylediklerini yapıp bilgi veririm.

Sorunu çözdüm arkadaşlar @MayCrasH teşekkür ediyorum çözemeyen arkadaşlar olursa güncel Windows kurun sorun çözülüyor bozuldu vs diyenleri dinlemeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı