Bilgisayarın tuşuna basınca açılmıyor

MehmetEnes1

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi akşamlar. Geçenlerde bilgisayarımın tuşuna bastığımda sadece monitöre görüntü gelmedi ama fanlar dönmeye başladı. Sonrasında kapatıp tekrar açmaya çalıştığımda direk açılmadığını gördüm. Anakartın ışığı yanıyor ama tuşa basınca açılmıyor. Sorunun PSU kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Konu hakkında bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

RAM'leri kontrol eder misin?

Tuşa bastığınızda bir anlık da olsa fanlar dönüyor ve sonra dönmeyi bırakıyor mu? Bu yaşanıyorsa bir yerde kısa devre olabilir.

Tam bastırdığınıza emin misiniz? Taktıktan sonra her iki yandan çıt diye ses gelmesi lazım. Taktığınızda bastırın iyice otursun yerine.
Evet tam bastırdım çıt sesi geliyor ve çentikler kapanıyor.

Tuşa bastığınızda bir anlık da olsa fanlar dönüyor ve sonra dönmeyi bırakıyor mu? Bu yaşanıyorsa bir yerde kısa devre olabilir.
İlk bastığımda fanlar döndü ama görüntü gelmedi. Sonraki hiçbir seferde güç gelmiyor. Anakartın yeşil ışığı yanıyor ancak hiçbir fan dönmüyor.

Hocam belki çözülür bugün bende RAM'leri çıkartıp taktığımda bilgisayar açılmadı fakat Clear CMOS yaptım düzelmişti. Sizde deneyin olmazsa arkadaşın dediği biraz çözüme yakın geliyor. Bu arada bilgisayarın kapalı olması yeterli fişleri falan çekmenize gerek yok.

Dediklerinizi harfiyen yaptım hocam. Maalesef açılmıyor hala. Önce USB leri söktüm denedim çalışmadı. Sonra ekran kartını söktüm yine çalışmadı. BIOS pilini söktüm bekledim taktım yine olmadı.

Clear CMOS nasıl yapılıyor hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…