Bilgisayarın uzun süre açık kalması zararlı mıdır?

268227

Kilopat
Arşivimde toplamda 350-400 GB boyutuna varan oyunlar var. Bunları gün içerisinde indiremiyorum. Online dersti, sınavdı, günlük internet gezintileriydi falan o sebeple her gece bilgisayarı açık bırakıp bu arşivi komple geceleri indirmek istiyorum. Acaba gün içerisinde 5-6 saat açık olan PC bir de her gece sabaha kadar açık kalsa zararı olur mu?

Benim mantığıma göre zararı olmaz gibi. Siz ne düşünüyorsunuz?

Düşünce yapısı değildir bu yani düşünceden düşünceye değişmeyen bir olay. Tabii ki zararı yoktur 1 hafta hatta 1 ay açık kalsın zararı sadece cebinize olur.

Ben genelde 24 saat açık bırakıyorum. Ama arada kapatmakta fayda var.

Sabah açtığım bilgisayarı gece kapadığımı biliyorum, bir şey olmaz. Sadece sistemi yükte tutuyorsanız yorarsınız ve parçaların ömründen yer. Yoksa makine sonuçta, en fazla elektrik faturası artar. Ben yinede arada bir kapatılıp dinlenmesi taraftarıyım.

RAM'ler sadece bilgiyi taşır, bilgi işleme geçmeden önce RAM'lerde saklanır. Yük altında olmadıkça çalışmazlar. Kapatmanın rahatlatacağını düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…