Bilim Kurulu üyesinden açıklama: Kısıtlamanın zamanı değil

Katılım
11 Mayıs 2020
Mesajlar
45.754
Makaleler
52
Çözümler
578
Yer
KKTC
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sağlık Bakanı Bilim Kurulu üyelerinden olan Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, vaka sayıları hakkında konuştu. İlhan, kısıtlamaların gündemde olmadığını, kısıtlamanın zamanı olmadığını, artık virüsü kontrol edebilmenin mümkün olduğunu ve elimizde aşı gibi bir silahın olduğunu, söyledi.

İlhan, vatandaşların aşı olması gerektiğini de kaydetti. Bu açıklamalardan da görüyoruz ki artık kısıtlamalar zor gelir, okullar da kapanmaz. Umarım Sosyal üzerinde artık okullar kapanır mı gibi konuları görmeyiz. Çünkü okulların kapatılma niyeti yok, o tarz konular da artık boş gibi geliyor. O yüzden artık o konuların pek bir açılma anlamı yok. Ben de kısıtlama olmama taraftarıyım, kısıtlama gele gele nereye kadar? Halkın sabrı da kalmıyor artık. O yüzden kısıtlamalar olmamalı.

 
@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE Düşüncenizi anlıyorum ekonomi bu durumdayken geri adım atılmamalı ama ölenler geri gelmiyor. Ölenler yakınlarınız olsa bu kadar cesur konuşmayacaktınız. Niyetim sizi kırmak gücendirmek değil. Ama bu gibi durumlarda ağır bedelleri sürekli halk ödemek zorunda kalıyor oysaki ben yıllardır ödediğim vergiyle 2 yıl boyunca evimde bakılabilirdim. Tabi ki böyle bir şey olmadı.
 
@494722, teşekkür ederim. Evet, anlıyorum ancak sizin de beni anladığınızı düşünüyorum. Hayat bir şekilde devam ediyor, vadesi dolan bir şekilde gidiyor. Göreceğimiz günlerimiz varsa görürüz yoksa da göremeyiz. Yapacak bir şey yok.
 
Benim düşüncem kısıtlamayı ilk başta tam sıkı yapmış olsalardı şu anda belki böyle olmazdı. Ben akşam 9'dan sonra çıksam ne olur çıkmasam ne olur öğlen dışarıda olduktan sonra. Yapılan hiçbir şey mantıklı değil. Kongreler yaptılar, bütün ülkeyi mahvettiler. (Taraflı konuşmuyorum). Belki de ilk vaka bunlar açıklamadan önce vardı. @494722 hocamın dediği gibi batan geminin mallarıyız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı