Bilim Kurulu üyesinden açıklama: Kısıtlamanın zamanı değil

@XEfe.Bey, öğretmenim. Bunu bildiğini düşünüyordum. Aslında şu an da derse gidiyorum, özel ders malum. Saat fark etmiyor.
@Senyör Kesada, imkan ne yazık ki yok. Bir ABD ya da Almanya değiliz dediğim gibi.
 
@XEfe.Bey, öğretmenim. Bunu bildiğini düşünüyordum. Aslında şu an da derse gidiyorum, özel ders malum. Saat fark etmiyor.
Hocam öğretmenseniz okul giriş çıkışlarının nasıl olduğunu biliyorsunuzdur adım atılmıyor resmen orada bir kişide virüs var ise olacakları düşünemiyorum.
@ata39, imkan ne yazık ki yok. Bir ABD ya da Almanya değiliz dediğim gibi
Bir grup öğrenciye tablet dağıtmak ne kadar pahalı olabilir bunu bizden daha küçük ülkeler bile yapıyor bunu
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl bos geliyor sana? Universitede 7 dersin 5'i online zaten. Resmen kapali yani. Internet cekmeyen KYK'larda ders calisiyor insanlar. Bosuna kira veriyor. Zaten uzaktan egitime donulmus sadece resmiyete dokulmemis.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sağlık Bakanı Bilim Kurulu üyelerinden olan Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, vaka sayıları hakkında konuştu. İlhan, kısıtlamaların gündemde olmadığını, kısıtlamanın zamanı olmadığını, artık virüsü kontrol edebilmenin mümkün olduğunu ve elimizde aşı gibi bir silahın olduğunu, söyledi.

İlhan, vatandaşların aşı olması gerektiğini de kaydetti. Bu açıklamalardan da görüyoruz ki artık kısıtlamalar zor gelir, okullar da kapanmaz. Umarım Sosyal üzerinde artık okullar kapanır mı gibi konuları görmeyiz. Çünkü okulların kapatılma niyeti yok, o tarz konular da artık boş gibi geliyor. O yüzden artık o konuların pek bir açılma anlamı yok. Ben de kısıtlama olmama taraftarıyım, kısıtlama gele gele nereye kadar? Halkın sabrı da kalmıyor artık. O yüzden kısıtlamalar olmamalı.


Olay kısıtlamaların gelip gelmemesi değil, yapılan açıklamalardır. Tabii ki Türkiye'nin şu anki ekonomisi bir günlük kapanmayı bile karşılamaz fakat yapılan açıklamalar ekonominin çok iyi olduğunu ve hükümet istediği takdirde çok uzun bir kısıtlama sürecinin geleceğini söylüyor. Elbette kısıtlamaların gelmesini çoğu kişi gibi ben de istemem, sizin de dediğiniz gibi halkın da sabrı kalmadı, fakat günlük vaka sayısı 30K olmuşken hala her yerin açık olması, polislerin maske takmayanlara ceza yazmaması, karantinası bitmeden dışarı çıkan insanlar bu denli çokken bu ülkeye çok uzun bir kısıtlama süreci şart.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı