Bilinmeyen maile bakmak zararlı mıdır?

Yer
İstanbul/Ataşehir
Daha önce bilmediğim birinden bir mail gelmişti. Telefon üzerinden açıp, Google çeviri üzerinden çevrimiştim. Yok sana 40 bin dolar para vereceğim gibi saçma sapan uyduruk şeyler yazıyordu.

Daha önce bu durumu yaşayanları görmüştüm forumda ama yine de sorayım istedim.

Maili açıp bakmanın da bir zararı var mıdır? Ben olmaz diye düşünüyorum ama daha bilgili arkadaşlar detaylı bilgi verecektir.
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce bilmediğim birinden bir mail gelmişti. Telefon üzerinden açıp, Google çeviri üzerinden çevrimiştim. Yok sana 40 bin dolar para vereceğim gibi saçma sapan uyduruk şeyler yazıyordu.

Maili açıp bakmanın da bir zararı var mıdır? Ben olmaz diye düşünüyorum ama daha bilgili arkadaşlar detaylı bilgi verecektir.
Şimdiden teşekkürler.

1- mining virüsü bulaşabilir basit bir şey değildir, ekran kartı ve işlmci vs. yüklenerek donanımsal hasar verebilir.
2- petya virüsü bulaşabilir, tüm bilgisayar çöp olabilir.
3- IP adresiniz alınabilir.

Eğer maildeki linklere tıklamadıysan sorun olmaz.

Yok hocam tıklamadım.
Ve link yoktu diye hatırlıyorum.

Şu konu ile neredeyse aynı, parayı bölüşeceğiz falan. Bana mailimden ulaş vs.

O tip maillere "Phishing" deniliyor.
Hatta klasikleşmiş "Nijerya Prensi" şablonu bulunur.

Kişiye bir ödül, miras kazandığı ancak ödülü teslim alabilmek için bir miktar para ödemesi gerektiği söylenilir. Eğer öderseniz yemi yutmuşsunuz demektir. Bir bardak soğuk su genelde iyi gelir.

Maili açmakta sorun yok ancak içerisindeki linklere tıklarsanız sorun yaşabilirsiniz.

Şimdiden teşekkürler.

Evet zararlıdır buna spam denir eğer mailde gelen bir link varsa tıklamayın yoksa bilgisayarınıza fidye yazılımı trojan gibi tehlikeli virüsler geçebilir aynı zamanda hesaplarınız kötü amaçlı kişiler tarafından kontrol altına alınabilir ya da önemli verilerinizi çalabilirler benim dedemin başına gelmişti.

Evet zararlıdır buna spam denir eğer mailde gelen bir link varsa tıklamayın yoksa bilgisayarınıza fidye yazılımı trojan gibi tehlikeli virüsler geçebilir aynı zamanda hesaplarınız kötü amaçlı kişiler tarafından kontrol altına alınabilir ya da önemli verilerinizi çalabilirler benim dedemin başına gelmişti.

Maile tıklamak sorun olmazda, linke tıklamak olabilir dediğiniz gibi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı