Bilinmeyen mailleri açmak tehlikeli midir?

Leo4

Femtopat
Geçen Gmail'ime bilinmeyen bir mail geldi, dolandırıcı olduğu bariz belliydi. Türk ismi almış ama resimde yabancı olduğu belli. Ben bunun dolandırıcı olduğunu tıklamadan anladım ve engelleyecektim lakin sırf mailin içerisini kontrol etmekten virüs bulaşır mı diye tereddüt ettim ve maile tıklamadan direkt sildim. Amacım girip o maili atan kişiyi engellemekti ama direkt sildim sadece.

Sorum sadece mailin içerisi açmak ile virüs bulaşır mı? Herhangi bir linke tıklanmayacak? Ayrıca Gmail ve Outlook'da mailin içerisine girmeden kişileri engelleme seçeneği yok mu?
Bir de bilinmeyen bir PDF gelse bu eğer virüslü ise tıklanınca Gmail uyarır mı tehlikeli diye? Veya bilgisayarda aktif çalışan antivirüs programı bunu algılar mı eğer tıklanırsa ve virüslü ise?

Gelen maili açabilirsin sorun olmaz ama pdf, jpg, png gibi dosyalar bile olsa açma içine virüs koyabiliyorlar. Ve sakın linke veya bir dosyaya tıklama.

Mailin içerisinde bir link veya dosya varsa tıkladınız mı?

Gelen maili açabilirsin sorun olmaz ama pdf, jpg, png gibi dosyalar bile olsa açma içine virüs koyabiliyorlar. Ve sakın linke veya bir dosyaya tıklama.

Hocam bir resim dosyasına nasıl virüs koyabiliyorlar?

Mailin içerisinde bir link veya dosya varsa tıkladınız mı?

Hocam bir resim dosyasına nasıl virüs koyabiliyorlar?
Videosu vardı da bulamadım hocam ama mümkün.

Teşekkürler cevaplar için. Hayır hiçbir linke tıklamadım çünkü ne olur ne olmaz diye maile bile girmeden direkt sildim.

Sadece maile tıklamak ile bir şey olmaz ise keşke girseydim. Engelleyip öyle silerdim.

Mailin içerisine girmeden engelleme neden yok çok saçma ya, ya da ben bilmiyorum.

Antivirüs algılar bu tarz virüsleri, maili açmakla da virüs bulaşmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…