Bilişim Bölümünde Neden Console Öğretilir?

eopFnc

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba ben 10. sınıfa geçtim ve bilişim bölümünü kazandım çok mutluyum bunun için facebook'ta bilgili kişilere sordum bilişim 10 da C#'da form mu ? Yoksa Console mi ? Öğrenilir diye console öğrettiklerini söylediler bazı kişilerde de console öğrenmenin saçma olduğunu çünkü console ile pek bir şey yapılmayacağını söyledi bence de haksız değiller peki neden okullarda C# Form değilde console öğretilmektedir ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Console ile öğrenilen bilgiden bir şey olacağına inanmıyorum ben ama eğitim sistemimiz her zaman en temelini konu alır ilk önce. PHP okullarında kod yazdırırken bunu program yapmasına rağmen ilk önce metin belgesinde kod yazdırıyorlar. "E, insan evladı. Bu kodu program kendisi yazmıyor mu? Bize neden eziyet ediyorsun?" Diyemiyoruz hocalara karşı.

Arkadaşlar merhaba ben 10. sınıfa geçtim ve bilişim bölümünü kazandım çok mutluyum bunun için facebook'ta bilgili kişilere sordum bilişim 10 da C#'da form mu ? Yoksa Console mi ? Öğrenilir diye console öğrettiklerini söylediler bazı kişilerde de console öğrenmenin saçma olduğunu çünkü console ile pek bir şey yapılmayacağını söyledi bence de haksız değiller peki neden okullarda C# Form değilde console öğretilmektedir ?
Hocam benim arkadaşım o bölümde bize Word de yazı yazmayı Excel kullanmayı öğrettiler ilk aylarda dedi. Doğrumudur bilemiyorum.

Doğru, Paket Programlar dersinde ofis programlarının kullanımını öğretiyorlar. Yalnız bu dersin içeriği bu olduğundan, dönem sonuna kadar ofis programlarının kullanımını öğreneceksiniz.

Programlama Temelleri dersinde ise en başlarda belki Flowchart ile birkaç şeyler yapabilirsiniz, devamında ise konsol uygulamalarına geçiş yaparsanız. Birinci dönem bittikten sonra ikinci dönemde ise, yüksek ihtimal form uygulamalarına geçersiniz.

Tebrik ederim. Evet, Programlama Temelleri dersini sürekli olarak Console Application'da işleyeceksiniz. 10. sınıfı 2 kere okuyan birisi olarak söyleyebilirim ki, Form, Console'a göre biraz daha geniş boyutlu olduğu için ve de bu bölüme yeni başlayan öğrencilerin çoğunluğu kodlamaya dair pek de bir şey bilmedikleri için Console öğretilmektedir. Dersin adı zaten adı üstünde "Programlama Temelleri"dir. Yani, sana kodlamanın temelini atarlar basit bir şekilde ve de eğer istersen devamını getirirsin aynı mantık ile. İster Form uygulamasında ister başka bir dilde fark etmiyor. Sadece kodlar farklı olur.

Önemli olan dil veya toollar değil, algoritmayı anlamak. O yüzden Console ile başlamak daha iyi. Zaten Form'da da aynı kodları yazıyorsun, arayüzü oluşturuyorsun sadece. OOP hariç tüm konuları console üzerinde öğrendikten sonra form'a geçmek daha mantıklı. Eğer form ile hemen bir şey yaparım, console ile hiç birşey yapamam dersen yazacağın kodları, uygulamayı, tasarımı sürükle bırak şeklinde yapan uygulamalar var hiç öğrenmeye de bilirsin. Zaten 1 2 yıl sonra sende anlarsın neden Console öğrendiğini.
Boşuna öğrenmediğini ve öğrenmeden Form ile başlarsan sağlam temelin olmayacağını bilsen yeter. Bundan önce flow chart yada benzeri akış diyagramı programı öğren. Ondan da önce bilgisayarın işleyişini teknik bir şekilde anlatan kitaplar var İngilizce onları oku. Türkçe hiçbir kitap alma boşuna. İngilizcen yoksa İngilizce öğren. Bu yaz 2 ay staj yaptım A.T.L Web tasarım ve programlama öğrencisiyim 4. sınıf olduk bu yıl. İngilizceyi öğrenmek için kursa gitme durumun yada vaktin olmazsa okul açılana kadar İngilizce dil bilgisi öğren, İngilizce makalelere bak, anlıyorsun zaten basit cümleler kullanıyorlar. İngilizce kitapların hepsinin PDF versiyonunu internette bulabilirsin.

Bölümle ilgili soruların varsa yada staj cevaplarım, sektörde olabilir :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı