Bilişim Mezunu için Üniversite Bölüm Seçimi

Üniversite Seçimimi Hangi Yönde Değerlendirmeliyim ?


  • Oy verenlerin toplamı
    5

Recluse

Hectopat
Katılım
23 Mayıs 2017
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben 12. Sınıf Bilişim Teknolojileri Web Tasarım ve Programlama alanı/dalı öğrencisiyim bilgisayara bulaştığım günden beri yazılım ve tasarım arasında sürekli gidip gidip geldim yani ikisine de ilgim var ve ikisini de öğrenmek istiyorum. Fakat üniversite geldi çattı ve bir bölümde karar kılmam gerekiyor bende kendi cahil aklımla yanlış bir karar vermek yerine deneyimli kişilerden(sizlerden) deneyimleriniz aktarmanızı ve yol göstermenizi rica edicem. Çünkü boşluğa düşmüş gibi bir şeyim üniversite okuyacağım yer şehiriçi(İstanbul) olmayacak çünkü puanım yetmiyor maalesef şehir dışında okuyacağım. Ailemden uzakta okuyacağım ve herhangi bir maddi destek istemediğim için olsa da onları rahatsız etmemek için çalışmam gerek. Üniversiteyi hem çalışarak hemde okuyarak 2 senede bitirmem gerek.

Benim kafamda kurduğum düzen şu idi. Siz de bilirsiniz ki hem çalışıp hem okumak zordur bende bilgisayar programcılığında hem çalışıp hem okuduğumda zorlanacağım için zorlanma da kod yazma olduğu için çalışmadan sonra kafamı verebilir miyim bilmiyorum. Bu yüzden grafik tasarımı okumayı tercih ediyorum en azından tasarım yapıyorum onda da kafa yorsam en azından işin yorgunluğu üzerine derslerden kalmamı gerektrecek durum bulunmuyor. Yanlış düşünüyorsam lütfen bilgilendirin şuan her türlü öneriye açığım ve gerçekten mantıklı olanı uygulama kafasındayım.

Okumak istediğim Bölümler: 2 Yıllık üniversitelerin Grafik Tasarım veya Bilgisayar Programcılığı Bölümü

Grafik Tasarım Tecrübeleri: Photoshop, Fireworks,-İllustrator ve İndesign öğreneceğim(canım sıkıldıkça tişört çizip tasarım yapıyorum çevrem beğensede amatörüm :) )

Bilgisayar Programcılığı: şimdilik sadece C#, -Javayı öğreneceğim yanında ek başka diller olursa onlar içinde çaba sarf edeceğim.

Her türlü önerinize açığım burada kafası karışmış bir kardeşiniz, bir arkadaşınız olarak bulunmaktayım.

Şimdiden herkese değerli önerileri için teşekkür ederim. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı