Bilişim nedir?

Yazılımcı, bilgisayar donanım hakkında bilgi öğrenebilirsin , teknik serviste çalışırsın, bilişim öğretmeni ; ama genelde yazılımcı.

Lisede bilişim okuyabilirim bilişim bilgisayarla mı alakalı? Ne mesleği olabiliriz bilişim okuyarak?
Bilgisayarla ilgilidir. En kısa şekilde Bilgisayar mühendisliği'dir. Dolayısıyla Bilgisayar mühendisliği okuyabilirsiniz, yazılımcı veya öğretmeni olabilirsin.

Yazılımcı, bilgisayar donanım hakkında bilgi öğrenebilirsin , teknik serviste çalışırsın, bilişim öğretmeni ; ama genelde yazılımcı.
Bilişimden yazılımcı olabiliyormuyuz yani?

Bilgisayarla ilgilidir. En kısa şekilde Bilgisayar mühendisliği'dir. Dolayısıyla Bilgisayar mühendisliği okuyabilirsiniz, yazılımcı veya öğretmeni olabilirsin.
Yazılımcı ile Bilgisayar mühendisliği farkı varmıdır birde sayısal gerekiyormu bu meslekler için?

Bilişimden yazılımcı olabiliyor muyuz yani?

Yazılımcı ile bilgisayar mühendisliği farkı var mıdır bir de sayısal gerekiyor mu bu meslekler için?

Yazılım da kodlama vb şeyler görürken bilgisayar mühendisliğinde gereksiz PC donanımını öğretiyorlar arasında fark bu 2. olarak sayısal gerekiyor hocam.

Gitceğim yerde staj varmış ama lise sonunda staja gönderiyorlarmış.

Hocam siz Anadolu okuyup asıl seçiminizi üniversitede halledin.

Bilişimden yazılımcı olabiliyor muyuz yani?

Yazılımcı ile bilgisayar mühendisliği farkı var mıdır bir de sayısal gerekiyor mu bu meslekler için?

Hocam yazılımcı adı üstünde işin yazılım kısmına bakarken, bilgisayar mühendisi olursanız atıyorum NVIDIA'nın ar-ge bölümüne girip donanım geliştirme de yapabilirsiniz. Ama asıl önemli kısım ben bilişimden mezun oldum dedikten sonra kendini geliştirmektir. Alanınızda uzman iseniz diplomanın bile önemi kalmıyor ancak şu da bir gerçek bazı şirketler gelen tonla başvuru arasında eleme yapmak için direkt olarak diploması olanları alıyorlar mülakata atıyorum. Sayısal ikisine de gerekiyor ve bilişim tek başına bir yazılımcı yapmaz sizi ancak en kötü 2 yıllık bilgisayar programcılığı okursunuz açıktan kendinizi bu alanda geliştirmek konusunda eminseniz.

Gitceğim lise sonunda staj varmış staj ne oluyor biri söyleyebilir mi?

Siz orada 3 gün çalışıp 2 gün okula falan gidiyorsunuz ama çalışırkende yaptığınız işleri yazıp tutuyorsunuz ve en son okula verip mezun oluyorsunuz.

Siz orada 3 gün çalışıp 2 gün okula falan gidiyorsunuz ama çalışırkende yaptığınız işleri yazıp tutuyorsunuz ve en son okula verip mezun oluyorsunuz.

Tabii bu okul ve çalışma günleri değişebilir ben örnek verdim.

Parada kazanıyorsunuz diye biliyorum :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı