Bilişim sistemleri mühendisliği nasıldır?

  • Konuyu başlatan eth
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 34
  • Görüntüleme 11B

eth

Hectopat
Katılım
19 Nisan 2020
Mesajlar
3.354
Makaleler
2
Çözümler
9
Biliyorsunuz ki YKS sınavı yaklaşıyor. Ben de biraz bölüm arayışına girdim ve birkaç bölüm arasında kaldım. Bunlardan birisi de bilişim sistemleri mühendisliği.

Bu bölümü okuyan veya hakkında bilgi sahibi olan varsa ve sorularımı cevaplarsa çok sevinirim. Öncelikle bu bölümün bilgisayar mühendisliğinden ne farkı var? Ben bu bölümü okursam bilgisayar mühendisliği okumuş birisinden ne gibi eksikliklerim veya avantajlarım olur? Ders içeriğiniz nasıl, hangi konularda eğitim alıyorsunuz? Bu bölümün yurt dışı olanakları nasıl? Bu bölümden mezun olup iş bulmak istersem veya yurt dışına çıkmak istersem hangi sıfatla iş yapacağım? Şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Bilgisayar donanımı, yazılımı ve ağ araçları ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olan, bilgisayar donanım ve yazılımlarını geliştirmek, test etmek, yüklemek, yapılandırmak ve sorunlarını gidermek için çalışmalar gerçekleştiren multidisipliner bir çalışma alanıdır. Yazılım mühendisliğine yönelmen çok daha mantıklı.
 
Bilgisayar mühendisliği düşündünüz mü hocam? İçinde yazılımı da kapsıyor. Üniversitelerin ders programlarına da bakın. Özellikle üniversite tercih ederken seçmeli ders imkanının fazla olduğu üniversiteleri tercih edin.
Evet aslında bilgisayar mühendisliği istediğim bölümler arasındaydı. Ama endüstri mühendisliği de isteyen kararsız birisiydim. Sonra bu bölüm ile karşılaştım bir kaç yerde okuduğum kadarıyla istediğim bu iki bölümle de bağlantısı var gibi duruyor. Ben de tercihimi bu bölümden yana kullanmayı düşünmeye başladım, burdan da ek olarak bilgi almaya geldim. Teşekkür ederim önerileriniz için.
 
Evet aslında bilgisayar mühendisliği istediğim bölümler arasındaydı. Ama endüstri mühendisliği de isteyen kararsız birisiydim. Sonra bu bölüm ile karşılaştım bir kaç yerde okuduğum kadarıyla istediğim bu iki bölümle de bağlantısı var gibi duruyor. Ben de tercihimi bu bölümden yana kullanmayı düşünmeye başladım, buradan da ek olarak bilgi almaya geldim. Teşekkür ederim önerileriniz için.

Hocam bence buna sınavdan sonra karar verin. Puan ve sıralamanıza bakarak kararınızı verirsiniz.

Endüstri mühendisliği de tercih edilebilir. Ama tabii yine iş sizde bitiyor. Her şey gönlünüzce olsun.
 
Bilişim Sistemleri Mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. Tavsiyem uzak dur. Yanlış anlaşılma olmasın, ama bölüm öğrencilerinin yarısından fazla Meslek Teknik liselerinden gelme, bilgileri normal Anadolu mezunlarına göre çok fazla. Sınıfta bazen negatif hava oluşabiliyor. Bir de Bilgisayar Mühendisliği'ne göre daha ağır bir bölüm, çünkü Yönetim ve Organizasyon dersleri de alıyorsun. Onun yerine 1 sene daha beklersin, Bilgisayar veya Yazılım Mühendisliği bölümü kazan. Teknoloji Fakültesi bölümlerinden Mühendislik Fakülteleri'ne geçiş çok sıkıntılı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı