Bilkent Üniversitesi Makine Mühendisliği gelme ihtimali var mı?

Tobb %50 yazın o kadar para vermeye değmez.
Hocam ee gibi bölümleri de düşünüyor musunuz bu.
Arkadaşlar merhaba, YKS 2021 sonuçları açıklandı ve bu sonuçlara göre sayısal 34bine girmişim ve bilkent makine istiyorum. Sorum da başlıkta gördüğünüz gibi. Aşağıya da hangi senelerde kaç bine almış onu yazacağım:
2018- 36.400
2019- 40.540
2020- 30.200

Bana göre 2020'de bu kadar düşmüş olmasının sebebi sınavın kolay olmasıydı, sizce bu sene ne olur? Gelir mi?

Arada.

Tobb olabilir ama eğitimi Türkçe odluğu için pek aklıma yatmıyor.

Düşünüyorum ama iyi bir üniversite olsun istiyorum bakalım.

Tobb ee ve bilgisayar mühendisliğinde çok iyidir makine için aynı şeyi söyleyemem ancak bir bakın derim.

Yetersiz maddi gücü olup da burssuz okula gelip sonrasında okulu bırakmak zorunda kalan çok kişi oluyor Bilkent'te, o yüzden seni özellikle uyarayım.

Gelir mi gelmez mi bilmem ama baktığın sıralamalar burssuz sıralamalar. Yıllık 57,500 TL ödeyeceksin sadece harç için, üstüne bunun yurt ücretleri var. 2 kişilik oda isteyeceğini tahmin ediyorum, kampüs içi yurt ücretleri 2 kişilik odada binaya/kampüse göre yıllık 13,500 TL ile 27,600 TL arasında değişiyor. Yıllık 71,000 TL - 85,100 TL civarı bir parayı sadece okul + yurt için vereceksin. Yurt yerine eve çıkayım desen ev giderleri + ulaşım ücretleri derken yine farklı bir senaryoya çıkmazsın. Bunun da üstüne harçlığın olacak...

Bu ücretler her geçen yıl daha da artacak. Hazırlık dahil en az 5 yıllık plan yapman lazım, bu süreçte harcanacak para hiç de az değil. Ailenin bunu kaldırabileceğinden eminsen Bilkent'in düşün, sıralaman yeterse iyi okul ve iyi bölüm ama maddi külfetini düşünmeden tercihe yazma. Aileni yarım milyondan fazla masrafa sokacağın bir tercih bu çünkü.

TOBB'a yarı burslu girsen de yıllık 41,230 TL harç + yurt ödemen var, bu da her yıl zamlanacak. Bu da az buz bir masraf değil, özellikle harçlığını da eklersen ailen için sorun olabilecek bir seçim daha olur.

Yetersiz maddi gücü olup da burssuz okula gelip sonrasında okulu bırakmak zorunda kalan çok kişi oluyor Bilkent'te, o yüzden seni özellikle uyarayım.

Gelir mi gelmez mi bilmem ama baktığın sıralamalar burssuz sıralamalar. Yıllık 57,500 TL ödeyeceksin sadece harç için, üstüne bunun yurt ücretleri var. 2 kişilik oda isteyeceğini tahmin ediyorum, kampüs içi yurt ücretleri 2 kişilik odada binaya/kampüse göre yıllık 13,500 TL ile 27,600 TL arasında değişiyor. Yıllık 71,000 TL - 85,100 TL civarı bir parayı sadece okul + yurt için vereceksin. Yurt yerine eve çıkayım desen ev giderleri + ulaşım ücretleri derken yine farklı bir senaryoya çıkmazsın. Bunun da üstüne harçlığın olacak...

Bu ücretler her geçen yıl daha da artacak. Hazırlık dahil en az 5 yıllık plan yapman lazım, bu süreçte harcanacak para hiç de az değil. Ailenin bunu kaldırabileceğinden eminsen Bilkent'in düşün, sıralaman yeterse iyi okul ve iyi bölüm ama maddi külfetini düşünmeden tercihe yazma. Aileni yarım milyondan fazla masrafa sokacağın bir tercih bu çünkü.

Tobb'a yarı burslu girsen de yıllık 41,230 TL harç + yurt ödemen var, bu da her yıl zamlanacak. Bu da az buz bir masraf değil, özellikle harçlığını da eklersen ailen için sorun olabilecek bir seçim daha olur.

Yurt tutmayacağım sadece ulaşımı ve harçlığı bir de okul ücretini düşün. Evim çok uzak değil oraya Ankara'da yaşıyorum.
Yol masrafım senelik yaklaşık 4bin TL olacak. Harçlığım ise yaklaşık senelik 12bin TL civarı olur. Bilkent ücretine de 60bin TL diyelim hadi. 76bin TL tutacak. 5 yıl okudum diyelim 76 X 5= 380bin TL edecek. Bilkent gibi bir üniversitede okuyorum diye 300bin TL vereceğim 5 senede. Devlete üniversitesine gitsem harçlığım ve yol param değişmeyecek. Bilkent gibi bir üniversite için 60bin TL değer diyorum. Şurada temel lise fiyatları 20BIN-30bin TL olmuş bu üniversite için uygun bence.

Tobb'a yarı burslu girsen de yıllık 41,230 TL harç + yurt ödemen var, bu da her yıl zamlanacak. Bu da az buz bir masraf değil, özellikle harçlığını da eklersen ailen için sorun olabilecek bir seçim da.

Son düzenleme:
Yurt tutmayacağım sadece ulaşımı ve harçlığı bir de okul ücretini düşün. Evim çok uzak değil oraya Ankara'da yaşıyorum.
Yol masrafım senelik yaklaşık 4bin TL olacak. Harçlığım ise yaklaşık senelik 12bin TL civarı olur. Bilkent ücretine de 60bin TL diyelim hadi. 76bin TL tutacak. 5 yıl okudum diyelim 76 X 5= 380bin TL edecek. Bilkent gibi bir üniversitede okuyorum diye 300bin TL vereceğim 5 senede. Devlete üniversitesine gitsem harçlığım ve yol param değişmeyecek. Bilkent gibi bir üniversite için 60bin TL değer diyorum. Şurada temel lise fiyatları 20BIN-30bin TL olmuş bu üniversite için uygun bence.
Makine mühendisliğinin geleceği hakkında bir düşün derim makine mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi olarak keşke yazmasaydım diyorum. Bilkent’e nazaran daha kolay bir okulda okuyorum ama gerçekten bölüm çok zor:

Makine mühendisliğinin geleceği hakkında bir düşün derim makine mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi olarak keşke yazmasaydım diyorum. Bilkent’e nazaran daha kolay bir okulda okuyorum ama gerçekten bölüm çok zor:
Biliyorum zorluğunu ayrıca makine mühendisliği de asla bitmez.Arabalar,Uçaklar,Klimalar vs. ne zaman biterse o zaman biter makine mühendisliği.Ayrıca önü de çok geniş bir bölüm.Kendini uçak üretirken de görebilirsin, çamaşır makinesi üretirken de... Yani gelecek sadece Bilgisayar müh. ve Yazılımda değil.
Ailenle konuşup karar vermeniz gereken bir şey bu, maddi gücünüz yeterliyse ve sıralama tutarsa da hayırlı olsun diyelim. Bilkent'te okurken etrafımdan çok gördüğüm bir durum maddi neden yüzünden okula devam edememek, bu nedenle uyarayım dedim.
Önce aileme danışıp düşünmeye başladım onlar da Bilkent'in eğitimini ve olanaklarını bildikleri için hayır demediler.Çok şükür zengin değiliz ama karşılayabiliriz.Bakalım sıralama tutarsa iyi olur yoksa odtü inşaata gideceğim.
Ailenle konuşup karar vermeniz gereken bir şey bu, maddi gücünüz yeterliyse ve sıralama tutarsa da hayırlı olsun diyelim. Bilkent'te okurken etrafımdan çok gördüğüm bir durum maddi neden yüzünden okula devam edememek, bu nedenle uyarayım dedim.
Benim de etrafımda gördüğüm kadarıyla hep zorluğundan bırakıyorlar ama en büyük yatırım eğitim bence.Ev almaktansa güzel bir üniversitede okuyup mezun olmak daha iyi.

Biliyorum zorluğunu ayrıca makine mühendisliği de asla bitmez. Arabalar, uçaklar, klimalar vs. ne zaman biterse o zaman biter makine mühendisliği. Ayrıca önü de çok geniş bir bölüm. Kendini uçak üretirken de görebilirsin, çamaşır makinesi üretirken de... Yani gelecek sadece bilgisayar müh. Ve yazılımda değil.

Önce aileme danışıp düşünmeye başladım onlar da Bilkent'in eğitimini ve olanaklarını bildikleri için hayır demediler. Çok şükür zengin değiliz ama karşılayabiliriz. Bakalım sıralama tutarsa iyi olur yoksa ODTÜ inşaata gideceğim.

Benim de etrafımda gördüğüm kadarıyla hep zorluğundan bırakıyorlar ama en büyük yatırım eğitim bence. Ev almaktansa güzel bir üniversitede okuyup mezun olmak daha iyi.

Aman hocam sakın inşaat yazmayın makine neyse de inşaatta mezunlar iş bulamıyor onlar bulacak sıra size gelene kadar bir sürü insan birikimi var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı