Bill Gates'e neden ön yargı var?

Nereden baksan tutarsızlık var. Dünyada çoğu şey tekel değilken, bilgisayar işletim sistemi yıllardır tekelde. Yazılımcı mı yok? Yatırımcı mı yok? Tamamen proje ürünü olduğunu düşünüyorum. Hiç Linux demeyin, IOS/Android gibi bir rekabet dahi yok.

Zenginin malı züğürdün çenesini yorar. Türkiye'de ise üstüne yetinmeyip çamur atarlar, daha doğrusu üstün zekalarını kullanarak attıklarını sanarlar.

Türk malı olmayan her şeyi İsrail malı sananlardan ne beklersin?

Nereden baksan tutarsızlık var. Dünyada çoğu şey tekel değilken, bilgisayar işletim sistemi yıllardır tekelde. Yazılımcı mı yok? Yatırımcı mı yok? Tamamen proje ürünü olduğunu düşünüyorum. Hiç Linux demeyin, IOS/Android gibi bir rekabet dahi yok.

Microsoft fi tarihinde yaptığı yatırımların ve ileri görüşlülüğün ekmeğini yiyor. Çin ve Hindistan'da nasıl yayılmış, neden korsana göz yummuş biraz araştırın. Rakiplerini egale etmeye bile çalışmadı öyle farklı bir kulvarda gidiyor çünkü. AMD son 3-4 senede biraz kafasını kaldırmasa işlemci piyasasının da tekeli Intel'di örneğin. Ekran kartında hala NVIDIA tekel sayılır. Sizin gözünüze battığı için öyle geliyor. Pazar payı istatistiklerini incelesiniz anlayacaksınız aslında. Her zaman bir dominant vardır bilgisayar teknolojilerinde.

Arama motorlarında bile Google nasıl dominant. Hem de ilk çıkmamasına rağmen. Altavista kendisini tarihe gömdürdü, Yahoo yanlış yatırımlarının bedelini ödedi. Google şimdi en büyük şirketlerden birisi oldu.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı