Bill Gates'in suçu nedir?

Bunlar şey mi zannediyorlar acaba, aşıları hazırlayan şeytani bilim adamları örgütü var böyle ellerini kavuştura kavuştura gülüyorlar. Çocuklarınıza aşı yapıp beyinlerini kontrol etmeyi düşündüklerini zannediyorlar ama ne onlarda ne de çocuklarında beyin olmadığı için kontrol edilebileceklerini sanmıyorum. Bir kutsal su diye kezzap içirip kitlesel olarak temizlenmeleri lazım diyeceğim de neyse...
 
@Yararsız Üye hocam haklı olabilirsiniz. Bende bu bilgileri bir profesör ile konuşmam sonucunda edinmiştim. Yoksa internette gördüğümüz o aptal haber kanallarının tıklatmak için yaptığı manşetlerden değil. Genel olarak sizinde bu konu hakkında kaynağınız varsa bende kendi bilgimi revize edeyim. Sonuçta bilgilenmek lazım.
 
Twitter üst düzey ülke eleştirmeni olan, çok iyi felfese yapabilen, kendilerini sosyal medya kullanmayanlara göre üstün gören, yeri geldiğinde astronomi, tıp, bilim, sanat ve edebiyat bilen, bağnaz olmayan, leb deyince Çorum diyebilen, çok iyi ekonomi sağlık ve siyaset bilen, küfür ve hakaret kullanmayan (!) İnsanlarla doldu. Nerden baksan uzak durulması gereken bir platform.
Cahille tartışmaya gelmez.
Selametle!
 
Bende bu bilgileri bir profesör ile konuşmam sonucunda edinmiştim. Yoksa internette gördüğümüz o aptal haber kanallarının tıklatmak için yaptığı manşetlerden değil.
Gelişmiş bir ülkedeki sıradan bir doktora öğrencisinin sahip olduğu atıf sayısının çeyreğine sahip olmayan binlerce vasıfsız profesör var bu ülkede... Başka ülkelerde "okutman" yapılmayacak olanlar tek bir el tarafından o ünvanları alıyorlar onlarca yıldır.

"Earlier cases of down syndrome in the archaeological records" gibi aramalarla internetten bazı şeyler bulmak mümkün. Bir de zayıf (engelli) çocukların bakımlarının geçmişiyle ilgili epey bir çalışmada bu sendromun birkaç bin yıl öncesindeki kanıtlarına rastlanıldığı da geçiyor.

Son büyük buz çağında bizim türümüzün (homo sapien) sayısının çok azaldığını biliyoruz gen havuzumuzdaki çeşitliliğin geçiş dönemlerini takip ettiğimizde. O dönemlerden gelen bazı kalıtsal hastalıklar olması normal, neden son 100 yılda çok görüldüğünün nedeni de çok açık. 100 yıl önceki doğum sayıları ile şimdikini kıyaslarsak kat kat artış görüyoruz. İnsan nüfusu binlerce (200+ bin) yıl boyunca 200 milyonun altındaydı, yeni çağ ile birlikte birkaç yüz milyona çıktı, tıp gelişimleri ve şehircilik ile 1 milyar düzeyine geldi 200 yıl önce. Şimdiki sayımızın artış oranı inanılmaz boyutlarda, tüm insanlık tarihinin en kalabalık olduğu ilk milyarlık zamana göre yaklaşık 8 kat kalabalığız ve sadece 150 yılda olan bir artış bu.
 
Son düzenleme:
Benim burada tek gördüğüm yerli ve milli bilim insanlarının, aşı çalışmalarının önemi oldu. :) Şu an aşı çalışmalarında daha iyi noktalarda olsaydık, bazı endişeler bizim için sorun olmaktan çıkardı.

Hiç bir aşıya koşulsuz şartsız güven olmaz. Ancak birçok sağlık otoritesi, birçok farklı ülke tarafından ve bağımsız sağlık kuruluşları tarafından da onay çıkmış aşılar için komplo teorileri oluşturmaya gerek yok bence.

Tabii ben, insan neslinin kurtuluş yolunun doğal bir bağışıklık kazanmasında olduğunu düşünüyorum. Zira mevcut durum gösteriyor ki, salgınlar giderek artacak. Şu salgında bile hayatımızda bazı noktalar kökten değişti. :)

Gelişmiş bir ülkedeki sıradan bir doktora öğrencisinin sahip olduğu atıf sayısının çeyreğine sahip olmayan binlerce vasıfsız profesör var bu ülkede... Başka ülkelerde "okutman" yapılmayacak olanlar tek bir el tarafından o ünvanları alıyorlar onlarca yıldır.

Bir tane de bende vardı öyle... Adamın tek vasfı öğrencilere hayatı zorlaştırmaktı...
 

Geri
Yukarı