BİM'in CEO'su Galip Aykaç istifa etti!

Bu arada kimseyi aklama gayretinde filan değilim, her kimse birşeyi yüksek fiyata almak zorunda kalıyorsa, bunu tütketiciye yansıtmak zorundadır. bu değişmez bir kuraldır. bunun harici yüksek fiyatlandırmalar her zaman sorgulanmalıdır. Doların 8 yılda 9 kat artışı tamamen iktidarın sorumluluğundadır. yani bu enflasyonu bize kitleyen tamamen iktidardır. akp den önceki dönemde yaşananlarında sorumlusu o dönem iktidarlarıdır. vatandaş için hangisi daha kötüydü yorumunu yine vatandaş yapacaktır. bildiğim tek şey dünyada herhangi bir ülkede dolar kuru 8 yılda 9 kat artan başka bir ülke yok.
 
Günah keçisi olmuş, peki Tarım Kredi'deki fiyatların yüksekliğinin sebebi nedir madem bu adamlar fırsatçıysa? 5-10 TL daha ucuz diye Tarım Kredi'de fiyatlar düşük mü oluyor, enflasyonun sebebi BİM, A101 mi yoksa üretimsizlik, TL'nin değer kaybı mı?
Zaten Tarım Kredi'deki bazı ürünlerin BİM gibi yerlerden pahalı olduğu görülmüştü. Ya şu durumda bile böyle açıklamalar yapıyorlar ve ülkenin neredeyse yarısı yiyor, gerçekten şaka gibi.
 
Nominal bir artış ama o.


Olabilirdi. Doların enflasyona etkisi %33 civarı(bizim ülkemizde).
Tarım dahil ürettiğimiz hiçbirşey yokken doların enflasyona etkisi çok az demek , üstelik dolar hiç artmadığında dahi enflasyon kağıt üstünde %85 gerçekte %200 olabilir demek gerçekten komik ötesi bir durum. Hadi herşeyi bir yana bırakalım 2021 gibi dolar anormal şekilde yükseldiğinde ve bu yükselişin kalıcı olduğu anlaşılınca enflasyon neden patladı? neden dolar kısmen daha stabil olduğu dönemlerde enflasyonda bu derece bir patlama yaşamadık?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı