Binada fiber var gözüküyor ama bir kablo çekilmedi

Hotchys

Kilopat
Katılım
25 Aralık 2016
Mesajlar
195
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, bundan yaklaşık 1-2 ay önce binaya bir türk telekom kutusu takıldı. Fiber olabilir mi diye düşünüyordum o gün altyapı sorguladığımda fiber gözükmüyordu. 3-4 hafta önce yine kapıdan girerken(çok evde olmuyorum.) gördüm ve aklıma geldi gittim tekrar sorguladım bu sefer fiber gözüküyordu hem de santral mesafesi 0 metre 100 mbpsye kadar. Emin olmak için türk telekomu da aradım evet var dediler. Benim anlamadığım şey bizim bu süreçten hiç haberimiz olmadı veya daireye kablo falan çekilmedi. Hiçbir şey yapılmadan sadece kutuyu takarak fiber nasıl geldi anlamadım. Yoksa önceden mi döşendi şimdi kutu takıldığı için mi aktif oldu? Artı olarak biz normalde 50 mbpsye kadar Turknet kullanıyoruz. İlk bağladığımızda hız 10-15'lere anca çıkıyordu, biz de altyapımız bu kadar heralde diyerek geçiştirmiştik. Sonradan alt komşu internet bağlatınca bizim internetimiz kesildi onlar interneti kapatınca bizim internet geliyordu. İç tesisatta bir sıkıntı var heralde. Biz de direkt bina girişindeki ankastre kutusundan binanın dışından odanın penceresinden girecek şekilde yeni bir kablo çektik ve sorun çözüldü ve 50 mbps hıza kavuştuk. Şimdi fibere geçersek yine bina dışından çektiğimiz kablodan mı gelecek yoksa bina içinden mi?
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20200902_144705.jpg
    IMG_20200902_144705.jpg
    75,3 KB · Görüntüleme: 136
Son düzenleme:
Bu bir fiber kasedi. Bu kutuya dıştan turuncu optik kablo gelecek. Bu kutudan dairelere obk kablo çekilecek. Google'da FTTH diye aratırsanız daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bir fiber kasedi. Bu kutuya dıştan turuncu optik kablo gelecek. Bu kutudan dairelere OBK kablo çekilecek. Google'da FTTH diye aratırsanız daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Yani şimdi ben bir ISS'den fiber hizmeti almak istesem alamayacak mıyım? Çünkü altyapı var gözüküyor.
 

Dosya Ekleri

  • resim_2020-10-23_235306.png
    resim_2020-10-23_235306.png
    18,2 KB · Görüntüleme: 136
Son düzenleyen: Moderatör:
Resime göre Türk Telekom sorumluluğu olan tarafta tüm bağlantılar yapılmış. Binanda şuanda GPON sistem kurulmuş gözüküyor. Bina içi tesisat Türk Telekom'un sorumluluğunda olan birşey değil. Müdürlükler inisiyatiflerine göre bina içi kablolamayı yapıp yapmamayı seçebiliyor. Müdürlüğe gidip bu konuda bilgi alın. Bina içine karışmadıklarını söylerlerse elektrikçi yardımıyla veya kendin yapabilirsen bir kablo çekin. Fakat fiber kablo Cat6 kablo gibi kalın ve sağlam bir kablo değil. Kırılma vb. durumlar daha kolay olabileceğinden bina dışından verilmesini tavsiye etmiyorum.
 
Hocam, dikkatli bakarsanız fiber splittere giren siyah ince kablo var. Bu fiber kablo oluyor. Eskisi gibi her binaya turuncu diye tabir ettiğiniz fiberden çekilmiyor.

1 Tane lifi ekleyerek 1'den fazla binaya hizmet veriyorlar.

Hocam sanmıyorum o tip hizmet kurduklarını. Çünkü bilgisiz bir insan gelip kabloyu iki okşasa tüm binanın interneti gider. Bahsettiğim turuncu kablonun dış kısmı çelik ile kaplı hem daha güvenli.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı