Binada fiber var mı?

Turk.Net'
in bir binadan bu tarz bir taahhüt isteyebilmesi için herşeyden önce o biaya kadar kendi fiber kablosunu getirmesi ve sonrasında da (diyelim, alınan taahhüt talepleri sonrasında) o binada FTTH altyapısını kurması gerekir.

Teşekkürler cevap için. Anladığım kadarıyla FTTH gelmesini beklemek dışında yapabileceğim pek bir şey yok. Geçenlerde Superonline'ı aradığım zaman sistemden paketimi 1000 yapmayı denediler fakat sistem izin vermedi. Sebebi benim bölgemde bunu yapamamaları olsa gerek.

Evet süreç öyle zaten ancak taahhüt olmadan kılını bile kıpırdatmaz. Mesela 6 binalık 5'er katlık bir siteye 1000Mbps internet getirmek varken daha ufak yerlerde bunun olabilmesi için taahhüt istiyor.

Sizin binadaki Superonline FTTB-ETH donanımında, dairelere çıkan ethernet kabloların bağlandığı switchdeki portlar muhtelen 100 Mbps çıkış (aktarım) için programlanmıştır veya programlanmamış olsalar da zaten Megabit port tabir edilenlerdir. Bu nedenle bunlar uzaktan kumandayla 1000 Mbps (yani Gigabit port) haline dönüştürülemiyor. Superonline açısından bakarsak bu durum onların trafik yükünü ve santrallerindeki OLT kapasitesini kontrol altında tutmalarını sağlamakta.

Özellikle talep etsem gelip 1000 yapılabilecek şekilde düzenlenir mi acaba?

Özellikle talep etsem gelip 1000 yapılabilecek şekilde düzenlenir mi acaba?
Ben size neden yapılamayacağını bilgim dahilindeki teknik nedenleri de belirterek anlattım ama siz halâ kişiye özel çözüm istiyorsunuz. Bir kişi için Superonline'ın altyapısını değiştireceğini mi zannediyorsunuz? Sizin ne ayrıcalığınız var ki? Size yaparlarsa en azından sizin binanızdaki herkese de aynı hizmeti teknik nedenlerle sağlamak durumdalar!!!

Konu hakkında çok bilgili değilim. Başka benzer konularda switch değişimi vs muhabbetleri gördüğüm için benim binamdaki kutu da böyle bir şeye uygun mu merak ettim. Kimseden bütün altyapısını değiştirmesini talep etmiyorum. Bu devirde bu internetle sıkışmak lanet olduğu için bir çözüm arıyorum. Bir ayrıcalığım yok sadece alabileceğim hizmetin en iyisini parası neyse verip almak istiyorum.

Binadaki tüm abonelere hitap etmesi koşuluyla switch değiştilse teoride teknik olarak o bianada herkese 1000 Mbps yolu açılabilir. Tabi Superonline'da böyle bir donanım da varsa. (ya da yazılımla olan switchlerin kapasitesi değiştirilirse). Ama Superonline'ın bir ya da birkaç kişi istediği içibn böyle bir revizyona gitme olasılığı bence çok düşük. Sizin esas şanssızlığınız SOL'a mahkum kalmış olmak. Eğer binanızda T. Telekom ve FTTH ya da bilemediniz Turk.Net altyapısı olsaydı zaten şu anda bunları konuşmaya gerek olmayacaktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…