Binadan eve fiber çekili fakat aktif görünmüyor

mwstafa06

Decapat
Daha fazla  
Herkese iyi akşamlar. Yeni bir binaya taşındık, çevre binalarda fiber altyapısı gözüküyor ama bizim binada Superbox tarzı internet çıkıyor ama binadan eve kadar fiber çekilmiş ve depoda kutusu duruyor. Dairede nasıl interneti aktifleştirebiliriz?

Dosya Ekleri

• Abhi_onFire_12062025_221644.jpg
    Abhi_onFire_12062025_221644.jpg
    317,5 KB · Görüntüleme: 37
  • Abhi_onFire_12062025_221635.jpg
    Abhi_onFire_12062025_221635.jpg
    276,8 KB · Görüntüleme: 27
  • Abhi_onFire_12062025_221548.jpg
    Abhi_onFire_12062025_221548.jpg
    153,8 KB · Görüntüleme: 26
  • resim_2025-06-12_222110616.png
    resim_2025-06-12_222110616.png
    85,7 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese iyi akşamlar. Yeni bir binaya taşındık, çevre binalarda fiber altyapısı gözüküyor ama bizim binada Superbox tarzı internet çıkıyor ama binadan eve kadar fiber çekilmiş ve depoda kutusu duruyor. Dairede nasıl interneti aktifleştirebiliriz?
OBK dediğimiz için tesisat fiber kabloları çekilmiş sadece. Ana hat kablosu yok. Dolayısıyla altyapı da yok. Şu aşamada aktifleştiremezsiniz. Muhtemelen müteahhit çektirmiştir bunları. Sıfır bina olduğunu tahmin ediyorum. Çünkü fiber prizi falan da kullanılmış. Sıfır değilse bile çok yeni olsa gerek.
Bina için bir proje var mı yok mu öğrenmek için TT ile müdürlüğüne gidip planlama birimi ile görüşebilirsiniz. Eğer proje yoksa bina sakinlerinden de imza alarak bir dilekçe hazırlayıp vermeniz iyi olur.

Obk dediğimiz için tesisat fiber kabloları çekilmiş sadece. Ana hat kablosu yok. Dolayısıyla altyapı da yok. Şu aşamada aktifleştiremezsiniz. Muhtemelen müteahhit çektirmiştir bunları. Sıfır bina olduğunu tahmin ediyorum. Çünkü fiber prizi falan da kullanılmış. Sıfır değilse bile çok yeni olsa gerek.
Bina için bir proje var mı yok mu öğrenmek için TT ile müdürlüğüne gidip planlama birimi ile görüşebilirsiniz. Eğer proje yoksa bina sakinlerinden de imza alarak bir dilekçe hazırlayıp vermeniz iyi olur.

Yani şu anda bizimle beraber 5 kişi yeni bina yavaş yavaş taşınıyorlar TT müdürlüğünde yaş sınırı var mıdır peki yıl olarak 18'im şu anda.

Yani şu anda bizimle beraber 5 kişi yeni bina yavaş yavaş taşınıyorlar TT müdürlüğünde yaş sınırı var mıdır peki yıl olarak 18'im şu anda.
Müdürlüğe gidip konuşmak için yaş sınırı yok da dilekçeye imza atma konusunda veliniz atabilir içiniz rahat edecekse. Bu arada şu an zaten reşitmişsiniz çekinmenize gerek yok yani.

Müdürlüğe gidip konuşmak için yaş sınırı yok da dilekçeye imza atma konusunda veliniz atabilir içiniz rahat edecekse. Bu arada şu an zaten reşitmişsiniz çekinmenize gerek yok yani.

Yani ailem çalıştığından dolayı bu işler bana kalıyor ve resmi olarak Temmuz'da 18 olacağım için çok karmaşık geliyor.

Altyapı varsa bile yok görünebilir tabi bizim binada da 2-3 kişi kullanıyor yeni bina. Biz aradık yok falan dediler sonra ev telefonu aradık inceleme istedik 6 ay falan sürebilir dediler birkaç haftada geri dönüş sağlandı ve bizden özür dilediler. Hatta o başvuranlardan önce biz başvurduk ama yok dediler sanırım merkezi değil de bulunduğunuz ildeki genel müdürlüğü ve semtinizdeki santralin telefonunu bulup ararsanız daha iyi olur. Binadaki internetle ilgilenen firma görevlisi varsa o da olur. Bu hafta sonu bize işte ev telefonu gelecek, haftaya da inşallah Sınırsız 1000 Mbps Fiber geliyor. En kötü dilekçe verirsin bence telefonla arayıp bilgi de alabilirsiniz gitmeden önce kesin bir şey söylemek zor. Altyapı varsa sistemde yok gözüküyor. Bizim binada halen altyapı yok görünüyor sadece talep oluşturanların ki açılıyor. TT Altyapısı ise ve sen Superonline kullanıyorsan biraz zor işte TT senin için yapmayabilir ama geçeceğini taahhüt edersen ve geçersen işin daha kolay tabi. :)

Altyapı varsa bile yok görünebilir tabii bizim binada da 2-3 kişi kullanıyor yeni bina. Biz aradık yok falan dediler sonra ev telefonu aradık inceleme istedik 6 ay falan sürebilir dediler birkaç haftada geri dönüş sağlandı ve bizden özür dilediler. Hatta o başvuranlardan önce biz başvurduk ama yok dediler sanırım merkezi değil de bulunduğunuz ildeki genel müdürlüğü ve semtinizdeki santralin telefonunu bulup ararsanız daha iyi olur. Binadaki internetle ilgilenen firma görevlisi varsa o da olur. Bu hafta sonu bize işte ev telefonu gelecek, haftaya da inşallah sınırsız 1000 Mbps fiber geliyor. En kötü dilekçe verirsin bence telefonla arayıp bilgi de alabilirsiniz gitmeden önce kesin bir şey söylemek zor. Altyapı varsa sistemde yok gözüküyor. Bizim binada halen altyapı yok görünüyor sadece talep oluşturanların ki açılıyor. TT altyapısı ise ve sen Superonline kullanıyorsan biraz zor işte TT senin için yapmayabilir ama geçeceğini taahhüt edersen ve geçersen işin daha kolay tabii. :)

Yani işte ilk biz gelmiştik binaya yalan olmasın 100'den fazla arama yapmışızdır tabii eskiden Superonline kullanıyorduk fakat Turkcell bu konuda yardımcı olamayacağından direk Türk Telekom ile görüşün dedi bizde belki bir umut ön başvuru açtık hala bekliyoruz gündelik arama yapıyorum belki akıllarına gelir diye ama galiba müdürlüğe gitsem iyi olacak Superbox kullanıyoruz şu an ve çekim gücünde hiçbir problem yok fakat 500 GB olduğu için bitmesi insanı tribe sokuyor olmazsa ben bina da gelenlerle konuşayım olursa şansıma teşekkürler hocam.

Yani işte ilk biz gelmiştik binaya yalan olmasın 100'den fazla arama yapmışızdır tabii eskiden Superonline kullanıyorduk fakat Turkcell bu konuda yardımcı olamayacağından direk Türk Telekom ile görüşün dedi bizde belki bir umut ön başvuru açtık hala bekliyoruz gündelik arama yapıyorum belki akıllarına gelir diye ama galiba müdürlüğe gitsem iyi olacak Superbox kullanıyoruz şu an ve çekim gücünde hiçbir problem yok fakat 500 GB olduğu için bitmesi insanı tribe sokuyor olmazsa ben bina da gelenlerle konuşayım olursa şansıma teşekkürler hocam.
Sen bence müdürlüğü ara ya da direkt git. Bende 444lü numara ile çok zaman kaybettim. Sürekli ailemle arıyoruz bize altyapı yok sürekli deniyordu. En son iptal ettirecektik. 2 defa kayıt bıraktık iptal edildi, 1 kez tekrar aradık kaydınız yok dendi. En son aradığımızda birkaç hafta önce ev telefonu için başvuru aldılar, biz inceleyelim dedi. Dün babamı aradılar işte yarın ev telefonu haftaya salı ya da çarşamba da Sınırsız 1000 Mbps Fiber kurulumu için gelecekler inşallah. Dediğim gibi 444 ile biraz zor oluyor. Bizim vaktimiz olsa dilekçe vermiştik zaten bilsem daha hızlı yapılacağını ilçedeki müdürlüğü veya santrali arardık. Tabi dilekçe kesin çözüm gibi hatta E-devlet üzerinden bulunduğun yerin kaymakamlığı da alabiliyor bazen dilekçeyi alan kişi ilgilenirse kendi gönderiyor dilekçey yoksa dilekçeye geri cevap olarak siz iletin diyormuş. Kendi gönderirse devlet çalışanı ya hemen ilgilenirler yoksa uzar da uzar iş. :)

Bir de TT altyapı sorgularken binada diğer oturanların daire numaralarını da girebilirsin açtıran varsa altyapı gözükür. Bizden önce 3 kişi falan açtırmıştı onların ki görünüyordu. Bizimki de dün onlar aradıktan sonra baktım var görünüyor. :)

Son düzenleme:
Sen bence müdürlüğü ara ya da direkt git. Bende 444'lü numara ile çok zaman kaybettim. Sürekli ailemle arıyoruz bize altyapı yok sürekli deniyordu. En son iptal ettirecektik. 2 defa kayıt bıraktık iptal edildi, 1 kez tekrar aradık kaydınız yok dendi. En son aradığımızda birkaç hafta önce ev telefonu için başvuru aldılar, biz inceleyelim dedi. Dün babamı aradılar işte yarın ev telefonu haftaya salı ya da çarşamba da sınırsız 1000 Mbps fiber kurulumu için gelecekler inşallah. Dediğim gibi 444 ile biraz zor oluyor. Bizim vaktimiz olsa dilekçe vermiştik zaten bilsem daha hızlı yapılacağını ilçedeki müdürlüğü veya santrali arardık. Tabii dilekçe kesin çözüm gibi hatta e-Devlet üzerinden bulunduğun yerin kaymakamlığı da alabiliyor bazen dilekçeyi alan kişi ilgilenirse kendi gönderiyor dilekçey yoksa dilekçeye geri cevap olarak siz iletin diyormuş. Kendi gönderirse devlet çalışanı ya hemen ilgilenirler yoksa uzar da uzar iş. :)

Bir de TT altyapı sorgularken binada diğer oturanların daire numaralarını da girebilirsin açtıran varsa altyapı gözükür. Bizden önce 3 kişi falan açtırmıştı onların ki görünüyordu. Bizimki de dün onlar aradıktan sonra baktım var görünüyor. :)

Merhaba hocam 1 ayın ardından bugün sabah Türk Telekom ekibi çalışma yaptı kutunun oraya turuncu kablo cektiler bu kablo var şu anda ne zaman aktif olur bilmiyorum umarım doğrudur.

Dosya Ekleri

• 1752173539214.jpeg
    1752173539214.jpeg
    73,5 KB · Görüntüleme: 7
Geri
Yukarı