Binance dalgalanmalı MH çözüldü

@avatarsiz hocam ekran kartiniz nedir hangi yazilimi kullaniyorsunuz.?
3 kart var,
6800, 6800 xt ve 6900 xt,
Nsfminer kullanıyorum.
Hiveos kullanıyorsanız ethminer dan ayarlar bölümünden nsfminer seçmeniz lazım.
Bugün şahsi tercihimi değiştirip Ethermine'a geçiş yaptım Binance 24 saat ortalamasını baz alarak ödemenizi yapıyor. Bir gün 24 TL kazandıysam dün 16 TL kazandım. Yapılan testler ve karşılaştırmalar ile Ethermine daha stabil & daha çok ödeme yapıyor vakit kaybetmeden herkes Ethermine'a geçiş yapmalı.
Hocam anlık olarak değişen zorluk dereceleri vb birçok etken kazancı MH/S başına kazancı değiştirir. Günlük olarak değişmesi normal ki aslında saniyesi saniyesini tutmaz... Ben binance fanı değilim ama ethermine da dahil bütün havuzlarda aynı kural geçerli. Hiç bir havuz diğerlerinden çok farklı bir kazanç sunamaz + veya - yönde.
Bu durumda ya herkes oraya akın eder veya kimse kalmaz...
Bir yanlışınız var, binance ETH madenciliği için paylaşım sayınız ve gün sonu yapılan hesaplamalar sonunda eklemeler yaparak ödemeyi hesaplıyor. PPS+ olarak bakabilirsiniz.
1617567806043.png

Son düzenleme:
3 kart var,
6800, 6800 xt ve 6900 xt,
Nsfminer kullanıyorum.
Hiveos kullanıyorsanız ethminer dan ayarlar bölümünden nsfminer seçmeniz lazım.

Hocam anlık olarak değişen zorluk dereceleri vb birçok etken kazancı MH/S başına kazancı değiştirir. Günlük olarak değişmesi normal ki aslında saniyesi saniyesini tutmaz... Ben binance fanı değilim ama ethermine da dahil bütün havuzlarda aynı kural geçerli. Hiç bir havuz diğerlerinden çok farklı bir kazanç sunamaz + veya - yönde.
Bu durumda ya herkes oraya akın eder veya kimse kalmaz...
Bir yanlışınız var, binance ETH madenciliği için paylaşım sayınız ve gün sonu yapılan hesaplamalar sonunda eklemeler yaparak ödemeyi hesaplıyor. PPS+ olarak bakabilirsiniz.
paylaşmıştım ama arkadaşın gözünden kaçmış snırım yine de koyuyorum.
bin.PNG

eth.PNG

Kısaca; paylaşım sayınız ve paylaşımlarınızın zorluk derecesi + blok bulunursa onun ödülü - havuz kesintisi (% 0.05)

@avatarsiz windows'da tek rx 480 kullaniyorum. Trm yazilimi kullaniyorum

@Nikneyime Pps acilimi zaten pay per share hocam, share ne kadar fazlaysa o kadar odeme olmasi lazim normalde ama yazilimda share ile artan kazim gucu 24 saat boyunca 29 altina dusmezken binance sisteminde 24 saatlik ortalama 27 civarinda seyrediyor mesela...

Burda bilmediğim birşey yok hocam,

Bu konudaki soru hesaplama sistemlerindeki fark mıydı?

paylaşmıştım ama arkadaşın gözünden kaçmış snırım yine de koyuyorum.
Eki Görüntüle 958005

Eki Görüntüle 958006
@avatarsiz windows'da tek rx 480 kullaniyorum. Trm yazilimi kullaniyorum

@Nikneyime Pps acilimi zaten pay per share hocam, share ne kadar fazlaysa o kadar odeme olmasi lazim normalde ama yazilimda share ile artan kazim gucu 24 saat boyunca 29 altina dusmezken binance sisteminde 24 saatlik ortalama 27 civarinda seyrediyor mesela...
Hocam tüm havuzlarda minerlar ile fark oluyor. Bununla ilgili genelde şu yönde bir tavsiye var eğer aradaki fark çok yüksekse;
Kartların OC ve UV ayarlarında tutarsızlık veya aşırılık olabilir.
Bende en son ikisi arasındaki fark 2 mh kadardı.

@avatarsiz saatte yaklasik 12-13 share accept oluyor bende mesela. 28 mh ile kaziyorum normalde. Efektif 29'un altina dusmuyor.

Yani kullanicagimiz havuzda farkli minerlari ayni oc-uv ayarlariyla test etmek gerek diyebilir miyiz.?

Olayı şuna benzetebiliriz sanırım;
Kadranı 300 olan aracın yakıt kalitesi veya motordaki yanlış modifiye sonucu verimsiz yakıt kullanımı nedeniyle 270 i geçememesi gibi...
@avatarsiz saatte yaklasik 12-13 share accept oluyor bende mesela. 28 mh ile kaziyorum normalde. Efektif 29'un altina dusmuyor.

Yani kullanicagimiz havuzda farkli minerlari ayni oc-uv ayarlariyla test etmek gerek diyebilir miyiz.?
Hocam yaptığım denemelerde;
1. Coin tipine,
2. Farklı miner kullanımına,
3. Kartların rigdeki sıralamasına,
4. kartlarda riser değişimine göre oc ve uv ayarları değişiyor,
Sistemin mh üretimi de değişiyor doğal olarak,

Ayrıca havuzların ödeme sistemleri farklı olunca da sizde görünen mh değerleri ve paylaşım sayıları değişiyor.
Binance ve 2miners da aynı donanım, aynı miner ve oc/uv ayarlarıyla çok farklı mh değerleri aldım.

Burda genelde birbirine yakın kazançlar var ancak şöyle ince bir nokta var.
PPLNS olan havuzlarda kazdığınız coine göre saatlerce yaptığınız işlem neticesinde çok düşük değerler alabilirsiniz.
Nedeni havuz blok bulduğunda belirli sayıda paylaşım sayısına ödeme yapıyor. Mesela blok bulunduğunda geriye doğru paylaşımlara bakıyorlar, en son yapılan 100 işleme ödeme yapıyorlar diğerleri bişey alamıyor.

Daha düzgün anlatım için aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.
Bunu monero ile test ettim, gün boyu 2 kere pay aldım.
ETH BU KADAR DÜŞÜK DEĞİL TABİ AMA DEDİĞİM GİBİ KAZACAĞINIZ COİNE GÖRE DEĞİŞİR.

SSS - 2Miners

1617569324693.png

Son düzenleme:

Bence var ya, sistemde gördüğümüz hashrate falan hiç önemli değil. Önemli olan bilgisayarda gördüğün efektif neyse o. Share saatte bir tane çıksa bile o. Kaldı ki şöyle birşey var ne kadar share o kadar ödül ama share zorluğu arttığı için ödül de artıyor. Kafa kafaya geliyorlar yani. Cruxpool deniyorum şimdi share sayısı yüksek ve 15 saniyede dashboarda düşüyor. Saat 3e kadar deneyeceğim yinede
Çünkü Binanceye kafayı taktım ikide bir istatistik açıp duruyorum böyle kafam daha rahat olur diye düşünüyorum

Bence var ya, sistemde gördüğümüz hashrate falan hiç önemli değil. Önemli olan bilgisayarda gördüğün efektif neyse o. Share saatte bir tane çıksa bile o. Kaldı ki şöyle birşey var ne kadar share o kadar ödül ama share zorluğu arttığı için ödül de artıyor. Kafa kafaya geliyorlar yani. Cruxpool deniyorum şimdi share sayısı yüksek ve 15 saniyede dashboarda düşüyor. Saat 3e kadar deneyeceğim yinede
Çünkü Binanceye kafayı taktım ikide bir istatistik açıp duruyorum böyle kafam daha rahat olur diye düşünüyorum
Ben de dusundum onu hocam ama sonucta sistem 24 saat sonundaki ortalamaya gore odeme yapiyor...

Aynen vallahi ben de 10 dakikada bir 24 saat ortalamasina bakiyorum surekli :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı