Binaya gelen fiber kutu FTTH mi FTTB mi?

Emre111011

Hectopat
Daha fazla  
Binama fiber için başvuruda bulunduk. Bugün kutuyu taktıklarını gördüm. Bu ne zaman aktif olacak? Bir de FTTH mi, FTTB mi? Bizim mahallede tüm karşı binalarımızda 1000 MB altyapı var bizimki de böyle mi bilgilendirebilir misiniz beni acaba? Teşekkürler.

Not: Fiber altyapının çekilmesi kutunun binaya yerleştirilmesi hafta sonunu saymasak 5 gün sürdü.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-09-30 saat 16.27.17_a92b2c2a.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-09-30 saat 16.27.17_a92b2c2a.jpg
    163,4 KB · Görüntüleme: 128
Modemin yanında GPON vb. bir ürün verildi mi size? FTTH gibi duruyor buradan bakınca genelde FTTB olan bağlantılar da bu şekilde bir düzen olmuyor kablolar çok fazla oluyor diye biliyorum. Ancak emin değilim.

Modemin yanında GPON vb. bir ürün verildi mi size? FTTH gibi duruyor buradan bakınca genelde FTTB olan bağlantılar da bu şekilde bir düzen olmuyor kablolar çok fazla oluyor diye biliyorum. Ancak emin değilim.

Bu mesajı beğenmeyen arkadaşlar sebebini söylerseniz sevinirim. FTTH gibi duruyor demişim bende ancak ne olur ne olmaz diye emin değilim yazmışım.

Bu mesajı beğenmeyen arkadaşlar sebebini söylerseniz sevinirim. FTTH gibi duruyor demişim bende ancak ne olur ne olmaz diye emin değilim yazmışım.
Ben beğenmemeye basmadım ancak açıklayayım.

Fotoya bakıldığı zaman emin olunmayacak birşey yok. Bu sistem zaten FTTB olamaz. Ayrıca FTTB iki türlüdür. DSLAM'a bağlı FTTB (DSL) , OLT'ye bağlı FTTB/ETH (Uplinkli MDU Switch) Yukarıda ki görüntü de OFDK diğer adıyla OBDK var. Yani bina içi dağıtım kutusu. OFDK yanlızca FTTH altyapıda kullanılır. Hem binalara drop ile dağıtım (ODK) hemde iç mekan dağıtım (OFDK) Olarakta ikiye ayrılır.

Bilginiz olmayan konularda yazmamalısınız bakın bu dediğimi kesinlike yanlış anlamayın. Sonra sizleri düzeltmek için uğraşıyorum (kendimi övmüyorum yanlış anlaşılmasın)

Ben beğenmemeye basmadım ancak açıklayayım.

Fotoya bakıldığı zaman emin olunmayacak bir şey yok. Bu sistem zaten FTTB olamaz. Ayrıca FTTB iki türlüdür. DSLAM'a bağlı FTTB (DSL), Olt'ye bağlı FTTB/ETH (uplinkli mdu switch) yukarıdaki görüntü de ofdk diğer adıyla obdk var. Yani bina içi dağıtım kutusu. Ofdk yalnızca FTTH altyapıda kullanılır. Hem binalara drop ile dağıtım (odk) hem de iç mekan dağıtım (ofdk) olarak da ikiye ayrılır.

Bilginiz olmayan konularda yazmamalısınız bakın bu dediğimi kesinlike yanlış anlamayın. Sonra sizleri düzeltmek için uğraşıyorum (kendimi övmüyorum yanlış anlaşılmasın)

Yanıtınız için teşekkür ederim aslında emin değilim yazmasam herhalde bu tip bir durum olmayacaktı. Arkadaşın attığı resme baktıktan sonra aşağıya inip bizim binanın internet odasına baktım, ona göre yorum yaptım. Benim evimdeki internet FTTH aynı sistem. Dediğiniz gibi resimdeki obdk kutusuda vardı, ne olur ne olmaz diye emin değilim yazmıştım, yanlış bilgi vermemek adına.
Ayrıca bence kendinizi övmelisiniz mesajlarınıza baktığım zaman bunu hak ediyorsunuz gerçekten. Mesajlarınıza bakıp bilmediğim konular hakkında bilgi almış olacağım, çok güzel bilgilendirici mesajlarınız var.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı