BioNTech aşısı vurdurur musunuz?

Bu veya bunun gibi örneklerin hiçbirine aşılar sebep olmaz. Aşılarda hastalığın antijeni vardır. Vücudumuzdaki B ve T lenfositleri de uçlarındaki reseptörlerle onlara yapışıp antikor oluşturur. Daha sonra da bu antikorlar hastalığın antijenlerini öldürür. Hele Biontech ise içiniz rahat olsun.
İşte Biontech'in mekanizması bundan tamamen farklı, klasik antijen - antikor olayı bunda böyle işlemiyor.
 
BioNTech aşısı %98 oranında etkinlik sağlıyor ortalamada. Sinovac aşısına göre aşırı derecede virüs önlemi sağlıyor. Sadece vurulduktan sonra 3 gün yorgunluk vs. olacaktır, yarı aktif virüs bulunuyor çünkü içerisinde. Bence vurunmanız en sağlıklısı.
 
Vurdurmak demeyelim de vurulmak diyelim.

Ben şu an yaptırmazdım. Aşı yok. İkinci doz için normaldeki süreden fazla bekletecekler ve hiçbir şey olmuyormuş gibi davranıyorlar. Madem öyleyse herkese başta ilk dozun vurulması şeklinde bir politika da izlenebilirdi. Ama izlenmedi. Çünkü mantıklı değil.

Şu an Sinovac aşısına sıra alamıyorum, yok diyor sistem ama ikinci dozunu olanlar var aynı günlerde. Anladığım eğer illk dozu olduysanız devlet ikinci dozu garanti olarak ayırıyor sizin için.
 
Çoğu Avrupa ülkesi açılıyor. Açılmanın en büyük aktörü vurulan aşılar. Eğer biz de açılacaksak aşı olmaya koşa koşa giderdim. En güvendiğim aşı da Biontech.
 
Nasıl işliyor?
Biyolojiyle ilgilenmiyorum, lisede gördüğüm kadarı ve sonradan okuduklarım kadar bilgim var. Ama dediğiniz olayı lisede görmüştük o normal aşılardaki bir yöntem. (Grip aşısı gibi) Bu aşı ise mRNA ile çalışıyor yani protein sentezleme mekanizması ile. Benim anladığım bu aşı, hücrelere virüse karşı o virüse has proteinler sentezlettiriyor.
 
Ben agustos ayinda korona oldum nisan 22sinde ise biontech oldum. Aşı olduktan sonra korona da ne yasadiysam aynılarını tekrar yaşadım ve biraz yorucu gecti. Antikor seviyem yuzde 95di suan ise 2. Dozu olmayi bekliyorum. Umarim etkisi uzun surer.
 
Tıp alanındaki bir hoca bu konudan bahsetmişti. Sinovac ona göre geleneksel aşı türü yani ona güvenilir geldiği için onu yaptırmış. Ama diğerleri de hiç yoktan iyidir tarzında konuşmuştu.
Sonuçta diğerleri bir nevi deneysel bir çalışma.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı