BioNTech vurulurken neden sözleşme imzalanıyor?

6 ayda bende aşı bulsam bende imzalatırım. Çok değil, 2-3 yıl içinde aşı yargılamaları başlayacak zaten. Avel avel hala teknolojik açıdan üretildi diye gezinenler var. Bunların fazları, aşamaları var tonlarca deneyden, deneklerden geçmesi lazım. Ya düşünün grip aşısı bile 10-15 yıl da bulundu anca rayına oturdu. Aşı tarihlerine bakın kaç yılda olumlu olmuş, piyasaya sürülmüş. Aşı karşıtı falan değilim. Keşke doğru düzgün yapsalar da herkes vurulup kurtulsa. Medyanın rolü çok büyük işte sürekli korku pompalandı insanlar da haliyle kafa karışıklığı oluştu.

Bence sizin kafanızda fazlasıyla karışmış 🙂
 
Çünkü BioNTech geleneksel aşı yönteminden farklı bir şekilde hazırlanıyor bir şey olduğundan değil yani ayrıca allerjik bünyelerde yan etki yapabiliyor korkmaya gerek yok ben de oldum 15 yaşındayım daha
Akıl sahibi kardeşimizsin. Sana saygım büyük, şu cümleleri bazı beyinsizler hâlâ anlamıyor ya!
 
Asi onam formu denen sey yillardir var. Ilk kez ortaya cikmadi. Su anda gundemde oldugundan, var oldugunu bilmeyenler ortaya cikti sadece. Ameliyat oncesi form da imzalaniyor. Bir farki yok. Belge rizani almak icin sadece. Ha, bu COVID-19 onam formlarinin yasal bir dayanagi yok ama yine de ayni islevi goruyor.
 
Bence sizin kafanızda fazlasıyla karışmış 🙂
Aynen kanka ben seni görürüm 1-2 yıl sonra.
BioNTech mRNA bir aşı, Sinovac ise geleneksel bir aşı. BioNTecH aşısının hamile vb. bazı özel durumda olan kişilere karşı yan etki gösterme gibi bir sorunu var. Zaten o imzalanan kağıtta da tehlikeli yan etki olarak hamileleri belirtiyor. Onun dışında yan etkiler sadece ateş, mide bulantısı, halsizlik vb. ufak sıkıntılar ortaya çıkabiliyor. Bunun dışında bir sorun oluşmaz.

Her gün takip edilen aşılardan birisi zaten BioNTech, Avrupa ve Amerika başta olmak üzere birçok gelişmiş ülke zaten BioNTech kullanıyor. Merak etmenize gerek yok yani, bir prosedür gibi düşünün. İmzalanan belgede aşırı ciddi sorunlar olduğu yazmıyor zaten. En fazla 1-2 gün içinde ortaya çıkacak etkilerden bahsediyor ki ben de aşı oldum hiçbir etkiyi görmedim, kolum bile ağrımadı.

mRNA teknolojisi yıllardır üzerinde çalışan bir teknoloji zaten. 6 ayda çıkmadı yani aşılar. :D

Medyanın korku pompaladığı konusu doğru ama bunun aşıyla bir alakası yok.
Yeni çıkan Covid19 ile ilgili konuşuyorum ben. Diğer virüs ailesini demiyorum.
 
Belge zaten geçersiz. Hukuki olarak yeterli değil.
Buna gülenler neyin kafasını yaşıyor? Hadi araştırmadınız bilginiz yok ama beyniniz de mi yok? Araştırın, serbest. İmzalattığı belge açıklaması yeterli değil ve hukuki olarak gelişi güzel sözleşme imzalanmaz. Eğer karşıt düşünceniz varsa açıklayın.
Aynen kanka ben seni görürüm 1-2 yıl sonra.

Yeni çıkan Covid19 ile ilgili konuşuyorum ben. Diğer virüs ailesini demiyorum.
Yeni çıkan zaten o aileye mensup.
 
Neden BioNTech aşısını vurulurken bir kağıt imzalıyoruz da Sinovac vurulurken imzalamiyoruz? Bu hep kafamı kurcalıyor. Üstelik BioNTech onay aldı diye biliyorum. Birisi açıklayabilir mi? Teşekkürler.
Mefta olursan veya hastalanırsan beni ilgilendirmez sözleşmesi o. Devlet bildiğin gibi değil, çakalın önde gideni. Onlar için insan hayatının hiçbir anlamı yok. ABD tek bir vatandaşı için başka ülkelere savaş açıyor , çıkartma yapıyor. Bizim burda ölsen cenazeni bile kaldırmazlar kefen parası gitcek diye. Acı ama gerçek 😕
 
@Vavien. Aslında ameliyat için alınan imza çok da önemli değil. Ameliyat içinde kalkıp kendine zarar vermeyecek kişi tamamen ameliyat anında bulunan personelin sorunu.
Az narkoz verildiği için ameliyatta uyandığını ve acı çektiğini düşün. Adamlar hesap hatası yapmışız deyip kurtuluyor.
 
@Vavien. Onun kanıtlamak çok zor. Belirgin fiziksel olaylarda mahkeme imzaya bakmıyor. Adam bile bile yanlış ameliyat yapmış imza attik diye sıkıntı yok diyemez.
@DeSeRT_TR boş yapma Amerika da aynı aşıyı vuruyor neyin tatavasini yapıyorsun.
 

Geri
Yukarı