BIOS Ayarları Bozulan Sistem Açılmıyor

darkblueteacher7

Hectopat
Daha fazla  
Yeni bir bilgisayar dizecektim ama su an icin cok erken. Elimdeki bilgisayarı kaybettim desem yeridir. Oglum makinanin BIOS ayarlarina girmis ve gelisi guzel degisiklikler yapmis. Duzeltmeye calistikca daha da kotu oldu sanirim. Format atayim dedim ve

Kod:
Stop: c000021a (fatal system error)
The initial session processor system proces terminated unexpectedly with a status of.(0×c0000001 0×001003a8) the system has been shut down.

hatası ile karsilastim. Makinem Intel Quad islemci ve anakartim Foxconn G31mxp serisi, ram ise ddr2 4gb.

Nasil duzeltebilecegim konusunda bana yardimci olursaniz sevinirim. Makinayi yapar yapmaz ogrencilerimin hizmetine acacagim.

Simdiden tesekkur ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'u sıfırlamayı denediniz mi? Denemediyseniz BIOS pilini çıkartıp 5 dakika bekleyin, takın. BIOS sıfırlanmış ve ilk haline dönecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Az önce bir yerde okudum aynı sorunla karşılaşan bir arkadaş Biost'an ACPI Disable yapıldında sistem açılmış.
Bu hata işlemci ,hdd veya ram hatası da olabilr.LiveCD ile açmayı dene , sistem açılırsa büyük ihtimal HDD hatası .
Sistem biosunu güncelleyerek işe başlayabilirisn,yine hata verirsen LiveCD ile sistemi açmayı dene HDD hatalarını kontrol et...
G31MXPGüncel Anakart bios
Patch the memory size show error in 64bit OS when plugging 4G memory
861F1P08 480KB 7/8/2011
[TBODY] [/TBODY]

Son düzenleme:
Arastirip yapmaya calisayim yada bir link verebilirseniz sevinirim tesekkur ederim.

Hangi HDD/SSD'yi kullanıyorsunuz ve BIOS'ta HDD'yi ilgilendiren ayarlar ne durumda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…