Bios Dram Timing Ayarları Nasıl Olucak?

Ersin İstiklal

Hectopat
Katılım
19 Eylül 2013
Mesajlar
7
Yer
Turkey
Daha fazla  
Meslek
Web Desing
Herkeze iyi akşamlar. Merhaba arkadaşlar,

Asus Rampage II Gene anakart'ım var ve üstünde 3x2GB Corsair XMS3 DDR3 1600Mhz RAM bulunmaktadır.

Toplam 6 adet Ram slotu var benim Ram dizilimim mavi bölgeler yani.

2 - 4 -6 Bölümlerine dizmekteydim. Galiba 6. Slotu bozdum. Ramlerde problem yok ama sadece 6. slota Ram takınca bilgisayarı açtığımda DIT DIT DIT sesleri gelmekte. Yani slot bozuk anlamında galiba ama Ram çalışıyor diğer slotlarda.

Asıl sorunum ise 6 GB RAM var ama 2 GB gözükmekte. Bios'u alt üst ettim. Default ayarlara aldım. Dram Timing ayarlarını 9-9-9-24 2n yaptım 9-9-9-24 olarak denedim, Bus Dram Voltage'yi 1.65 koyuyorum, kayıt edip Bios'dan çıktığımda ise PC kapanıyor. 2 Kere power açıp kapıyor 3, 4 saniyelik aralarla sonra PC açıyor. Bir de bu Ram'leri beyaz slotlara dizince yani 1 - 3 - 5 slotlarına takınca PC açılmıyor. Açılıyor ama işlemci açmıyor kendini :) Ne yapmak gerek.
 
Dram timing ayarının auto yani otomatik olması gerekiyor bios pilini çıkarıp 5-10 dk bekletip denemen sorununu çözebilir diye düşünüyorum. Ayrıca bozuk olduğunu düşündüğün slotta ram kullanmamalısın.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı