BIOS Ekranı Çok Geç Geliyor

canmtll

Hectopat
Katılım
25 Ocak 2018
Mesajlar
89
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Güç düğmesine bastıktan sonra anakartın logosunu 40-50 saniye kadar görüyorum ondan sonra windows Yükleniyor diyip açılıyor bilgisayar 1aydır falan böyle Eskiden direk Geçiyordu oraları bir kaç konuda HDD ile alakalı sıkıntılar olabilir diye okudum oyüzden sağlık taramasına soktuğumda ilk başta Hasarlı bulmuştu silip yüklediğimde temiz gösterdi başka neden olabilir ?
biosdan sadece XMP ayarını profil 1 yaptım "3000mhz yapmak için".
Sistem:
Anakart:Gigabyte A320M S2H
Ram:Gskill kamuflaj 2x8 3000mhz
İşlemci:Ryzen 3 3200G
 

Dosya Ekleri

  • SSD health.png
    SSD health.png
    357 KB · Görüntüleme: 129
Son düzenleme:
Silip yüklemekten kastınız format atmak mı? Eğer öyleyse UEFI kurulum yaptığınızdan emin misiniz?
Ayrıca sisteminizi ssd ye kurduysanız hdd ye bağlı olarak yavaşlama olacağını sanmıyorum.
 
SSD'e bu taramayı yapma :D Bu tarama HDD mekanik üzerinde okunmayan yeri bulmak ve hasarlı bir bölüm varsa bilgilendiriyor. SSD'de bu tip programlar da hata var diyede gösterir. SSD sağlığı da yazma ve okuma olarak bilirsin. SSD kendi program üzerinde sağlık problemi yoksa yoktur. Sen bu SSD yere at veya kuma sok yine çalışır ve hata da olmaz. Ancak içinde ki lehimleri veya anakartı çatlatır isen sorun oluşur. Windows 10 2004 sürüm de geç açılma ve görme bug var sanırım. Mesela format öncesi yokken, bayağıdır da atmıyordum hep güncellemiş idim üzerine, formattan sonra bende de yeniden başlatınca üretici logo gelmesi ve açılma süresi çok uzadı. Zamanla önbellek alıp ve güncellemeler ile çözülecektir.
 
Benim anakartın bios ayarında logo gösterme süresi diye birşey var. 3 saniye logoyu gösteriyor. Sonra bios ekranı basarsam tuşa geliyor. Acaba sizin anakartta böyle bir özellik olabilir mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı