Çözüldü BIOS ekranını göremiyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hypnamed

Hectopat
Daha fazla  
RAM
2x8GB 2400MHZ CL18
SSD veya HDD modeli
Kingston A400 240GB Sata SSD, WD10EZEX 1TB HDD
Ekran kartı
Asus Dual GTX1060 6GB
Anakart
MSI H360M PRO-VD
İşlemci
İntel i5 8400
Herkese merhabalar, sistemimde MSI Optix MAG245r ve ASUS VP228qg model monitörler var ve bu monitörler ASUS Dual GTX1060 6 GB ekran kartımdan görüntüyü alıyor. Görüntüyü ekran kartımdan aldığım zamanlarda bilgisayar açılırkenki anakart yazısının geldiği yer simsiyah, BIOS ekranına girmeyi denediğimde ekran simsiyah. Kısacası Windows açılana kadar ekran tamamen simsiyah oluyor ve BIOS'a girmek istesem de giremiyorum, fakat görüntüyü VGA ile anakarttan almayı denediğimde böyle bir sorunla karşılaşmıyorum ve kolaylıkla BIOS ekranına erişebiliyorum. Görüntüyü ekran kartından alırken BIOS'un simsiyah gözükme sorununu nasıl çözebilirim?

Çözüm
BIOS sürümünüz güncel değil ise bağlantıdan güncellemeleri yapın. VGA ile girin ve en güncel sürüme kadar ekran kartını takmayın. MSI Türkiye.
Dikkat etmeniz gereken husus şu, BIOS sürümünüz şuan hangisi ise, bir sonrakini kuracaksınız. Böyle böyle en güncele kadar gidin. Eğer yapamam diyorsanız bilen birinden rica edin. Elektriklerin kesilmemesi için varsa UPS kullanmanızı tavsiye ederim.

Fast boot açık olabilir.

BIOS sürümünüz güncel değil ise bağlantıdan güncellemeleri yapın. VGA ile girin ve en güncel sürüme kadar ekran kartını takmayın. MSI Türkiye.
Dikkat etmeniz gereken husus şu, BIOS sürümünüz şuan hangisi ise, bir sonrakini kuracaksınız. Böyle böyle en güncele kadar gidin. Eğer yapamam diyorsanız bilen birinden rica edin. Elektriklerin kesilmemesi için varsa UPS kullanmanızı tavsiye ederim.

Çözüm

Direkt olarak en yüksek sürüme yükseltsem ne fark eder?

BIOS'u en son sürüme güncelleyip, entegre ekran kartını devre dışı bıraktığımda sorunum çözülmüş oldu UluErdem25 ve LordVader'e yardımları için çok çok teşekkür ederim.

Dinle net çözümü söylüyorum. Windows arama kısmına Türkçe ise gelişmiş yeniden başlatma yazıp tıklayın, açılan pencereden yeniden başlata basın. Bilgisayar açıldığında mavi bir ekranda olacak 2 seçenek çıkacak karşına üst tarafta bulunan sorun gider e basıcaksın sağ tarafta UEFI yazılımı gibi bir buton olacak buna basdığında bilgisayar BIOS arayüzünde başlayacak.
Hash on the blackboard, cash on the table.
Ek olarak sorununu çözebildiysem konuyu çözüldü işaretlersen sevinirim .

Bahsettiğin şey ile sorunumun alakası bile yok.

Konuyu hoplatacağım arkadaşlar ve bende bu arkadaşın yaşamış olduğu sorunu yaşıyorum. Kullanmış olduğum erkan kartı ASUS DUAL RX580, kullanmış olduğum anakart ise ASUS TUF GAMİNG B660M-PLUS D4. Anakarttan görüntüyü rahatlıkla alıyorum ama ekran kartını taktığımda bios ekranını geçiyor. Bios hakkında bilgim açıkçası 0'a yakın. Adım adım yardımcı olabilecek birisi varsa lütfen yardımcı olsun...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…