BIOS eski sürüme alma

Pihlox

Decapat
Katılım
22 Aralık 2020
Mesajlar
48
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,
ASUS X550lb laptop kullanıyorum. Geçen hafta 6 yıllık bu laptopuma SSD taktım. Üstüne bir de 0'dan temiz kurulum, süper hızlı laptop oldu.
En son olarak ASUS'un resmi sayfasından indirdiğim güncel BIOS'u indirerek BIOS'u da güncelledim. Fakat güncelledikten sonra önceden ısınma sorunu yaşamadan oynadığım oyunlarda CPU, GPU sıcaklıkları +80 C derecelerine çıktı. (speecy verileri)
Şimdi bunun BIOS'tan kaynaklandığını düşünüyorum. Önceki BIOS sürümü 2013'tü bu arada.
Bu BIOS'u geri nasıl yükleyebilirim? Eski BIOS'un hangi sürüm olduğunu da hatırlamıyorum. Eski BIOS'un hangi sürüm olduğunu öğrenmenin bir yolu var mıdır?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Peki sizce carx drift racing adlı küçük bir oyunda GPU sıcaklığının 95C dereceye ve CPU'nun 85-90 derecelerde dolaşması BIOS kaynaklı olabilir mi?
Ayrıca oyunlarda önceden hep V-Sync kapatıp oynardım. Kısacası her şeyi kapatırdım ama bu sefer oyunda V-Sync kapatınca acayip derecede takılmalar donmalar oluyor FPS 30 olduğu halde.
V-Sync açınca ise kasmalar ortadan kalkıyor ama FPS düşük oluyor. Yani bunların hepsi BIOS kaynaklı olabilir mi?

1612626455154.png
 
Açıkçası BIOS kaynaklı genelde olmaz. Ama bu demek değil BIOS sebep olamaz yani ihtimal var tabii bana göre. Fakat bu tarz sorunlarda genelde işlemci termal macunu yenilenir ekran kartının da macunu vardır onunda yenilenmesi iyi sonuçları getirebilir. Yine de BIOS sürümü eski iken böyle sorunlar yaşamıyor idi iseniz o zaman eski sürüme muhakkak dönüş yapın. Deneyerek doğru sürümü bulursunuz inşaallah.
 
Anladım. O zaman ben ilk önce bir fanlarını ve termal macunlarını yenileyip bir daha test edeyim. Olmadı en son BIOS'u geri alırım.
Son olarak önerdiğiniz bir termal macun var mıdır?
 

Geri
Yukarı