Genelde anakartların desteklenen CPU serileri fabrika çıkışı belirlenir, chipset'e göre. Sizin anakartınız modeliniz B450 chipset sahibi. Anakartınız AMD 1-2-3 jenerasyona ait işlemcileri destekliyor. Daha sonra çıkan 4. jenerasyon AMD işlemciler için BIOS uptadeleri geldi. Bu durum nadirdir, ama AMD bu chipset sahibi anakartların çoğunda bunu mümkün kıldı. Tabii ki her B450 chipset AMD 4. jenerasyonun bütün modellerini destemeyebilir, bunun için anakart'ınızın üreticisi olan firmanın sitesinden CPU destek listesine bakabilirsiniz. AMD Ryzen 5 2500X modeli 2. jenerasyondur. Daha önce 1-2-3 jenerasyonlarını demiştim. 4. nesil bir işlemci taktığınız zaman görüntü alamazsınız, çünkü anakart BIOS sürümü muhtemelen 1-2-3 jenerasyonlarını destekleyen versiyonda olacaktır, sıfır ürün ise %100, 2. el alınmış bir B450 chipset ise kullanıcı 4. jenerasyonlar için gerekli BIOS sürümü için güncelleme yapmamışsa 1-2-3 jenerasyondan herhangi bir model takılıp BIOS güncellenmesi yapılmalı. BIOS güncelleme sırasında bu işlemin herhangi bir şekilde aksamaması gerekiyor, çünkü BIOS anakart'a yazılım sırasında kopma yaşanırsa kısacası anakartınız brick olacaktır. Brick olan bir anakart için tekrar BIOS yazılması farklıdır. Genelde bu işleri ücretli yapıyorlar. Ve genelde elektrik kesintilerinde BIOS yazılım kopma oluyor, ama farklı bir şekilde de olabilir. Bu yüzden dikkat edin, elektrik işi biraz şans işidir. Benim yaşadığım yerde bazen yıldırımlar düşüyor ama hiç elektrik kesilmiyor, bazen hava çok güneşli oluyor ve bi bakıyorum 10 dakka içinde elektrikler 5 kere gidip gelebiliyor, yine de yağmurlu havalar her zaman risk içeriyor Türkiye'nin her bölgesinde