Çözüldü BIOS güncelleme ve sanallaştırma sonrası performans düşüşü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yaklaşık 1 gün önce overclocklu BIOS'u sıfırladım. Sıfırlama bitince XMP ve CPU ayarlarını yaptım. Sonra sanallaştırma seçeneğini de açtım. 1 gün önce sorunsuz oynadığım Forza Horizon 4'de "sistem belleği en düşük gereksinimi karşılamıyor." hatası aldım ve oyun için 90 FPS'den 30 FPS'e kadar olan saniyelik droplar alıyorum. İşlemci hala 3.60 GHz'de ancak Vcore. 1344 ile 1434 benzeri bir değer olmuş. Bu FPS düşüşlerinin sebebi nedir acaba?

WhatsApp Image 2021-01-31 at 04.14.02 (1).jpeg

WhatsApp Image 2021-01-31 at 04.14.02.jpeg

WhatsApp Image 2021-01-31 at 04.14.01.jpeg

Değerlerim bunlar. CS:GO'da hafif bir FPS düşmesi sezdim. Çok değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık 1 gün önce overclocklu BIOS'u sıfırladım. Sıfırlama bitince XMP ve CPU ayarlarını yaptım. Sonra sanallaştırma seçeneğini de açtım. 1 gün önce sorunsuz oynadığım Forza Horizon 4'de "sistem belleği en düşük gereksinimi karşılamıyor." hatası aldım ve oyun için 90 FPS'den 30 FPS'e kadar olan saniyelik droplar alıyorum. İşlemci hala 3.60 GHz'de ancak Vcore. 1344 ile 1434 benzeri bir değer olmuş. Bu FPS düşüşlerinin sebebi nedir acaba?

Eki Görüntüle 859583

Eki Görüntüle 859584

Eki Görüntüle 859585

Değerlerim bunlar. CS:GO'da hafif bir FPS düşmesi sezdim. Çok değil.
Aynı sorunu dakikalar önce yaşadım internette araştırırken sizin konunuz çıktı karşıma. başarısız bir overclock sonrası bios reset attım anakartım msi b450 ve işlemcim ryzen 5 3600x. voltaj aşırı yüksekti 1.4 volt tu bendeki değerde. ve şuan sistemde takılmalar donmalar fps düşüşleri var. sorunu çözebildiyseniz bildirebilir misiniz?

Aynı sorunu dakikalar önce yaşadım internette araştırırken sizin konunuz çıktı karşıma. başarısız bir overclock sonrası bios reset attım anakartım msi b450 ve işlemcim ryzen 5 3600x. voltaj aşırı yüksekti 1.4 volt tu bendeki değerde. ve şuan sistemde takılmalar donmalar fps düşüşleri var. sorunu çözebildiyseniz bildirebilir misiniz?
BIOS modelini 04.2020 tarihli sürümle düşürdüm. Sorun gitti.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı