BIOS güncellemesi sonrası CPU arızası

kayhancetts

Decapat
Katılım
24 Haziran 2020
Mesajlar
4
Herkese selam,

MSI MAG B550 Tomahawk anakartımla R5 3600 işlemcimi sorunsuz şekilde kullanıyorken, 5600 versiyonuna geçiş yaptım.

5600'ü taktıktan ve XMP profilini aktif ettikten sonra dram arızası LED ışığı yanıyor ve PC açılmıyordu. Sonrasında CMOS reset ile PC'yi açıp XMP aktif etmeden 3533 MHz'e kadar deneyip 3533 MHz'de RAM'lerimi kullanmaya başladım sorunsuz şekilde 1 gün boyunca kullandım.

Ertesi gün durduk yere PC aynı şekilde açılmadı. RAM frekansını sıfırladım ve bu sorunun BIOS versiyonu ile alakalı olduğunu düşünerek BIOS'u MSI n sitesinden güncellemek istedim.

Son versiyonu yüklemek istediğimde flash modunda bu bir BIOS dosyası değildir uyarısı almam üzerine sondan 1 önceki BIOS sürümünü indirip BIOS'u güncelledim.

Şimdi ise CPU arızası veriyor ve PC hiç açılmıyor.

Sorun ne olabilir, eski bir versiyonu USB'ye yükleyip Q flash yapsam sorunu çözebilir miyim?

Sizlere sormak istiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
MSI için Q değil M Flash var. Flash Buton ile deneyebilirsiniz. En kötü ihtimalle servisi halleder.
 
Çok teşekkür ederim yanıtlarınız için, deneyeceğim. Peki XMP arızası BIOS sürümüyle alakalı olabilir mi?1.5 yıldır 3600 MHz'de 3600 işlemci ile kullanıyordum RAM'lerimi çünkü. 5600'den sonra hata aldım.
 
Son düzenleme:
Evet hocam. BIOS içerisinde RAM profili barındırır. Olma ihtimali var.
 
Maalesef farklı farklı BIOS sürümleri denedim, Rufus'le FAT32 olarak bicimlendirdim MSI.ROM olarak dosya ismini değiştirdim ama hiçbir şekilde flashback baslamıyor. Kırmızı ışık yanıp sönüyor PC acılıyor ve ısık sönüyor. Sanırım anakartım brick oldu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı