BIOS güncellemesi sonrası CRITICAL_PROCESS_DIED mavi ekran hatası alınıyor

681644

Decapat
Daha fazla  
Selamlar. Bugün BIOS güncellemesi yaptım. PC'yi açtığımda ses aygıtları gözükmüyordu. Windows recovery yapınca düzeldi, onlarda bir sorun yok. Ama daha sonra (1 saat civarı) PC'yi yeniden başlattığımda, bilgisayar açılırken kilit ekranı gelmeden hemen önce "CRITICAL_PROCESS_DIED" diye bir mavi ekran veriyor. Kurtarma ekranına gidiyor ama güvenli modda bile başlamıyor. Bunun nedeni ne olabilir? CMD'den bootrec komutlarını falan da denedim, olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:

UEFI/Legacy BIOS ayarını kontrol et. Boot ayarlarında boot mode kısmı var ise UEFI olarak ayarla. Secure Boot'u Enabled'a al Fast Boot'u Disabled'a al. Bir de SFC /scannow komutlarını falan deneyebilirsiniz internette nasıl yapılacağı tam yazıyor.

Ses aygıtlarını kaldırıp (tamamen) anakart sitesinden chipset + ses sürücülerini yeniden yükle. (SFC komutları ile sisteme girmeyi başarırsan)

Bir de yapabiliyor isen C:\Windows\Minidump\ içinde olayın olduğu saatte bir .dmp dosyası oluştu ise onu da buraya atabilirsen daha iyi olur.

Son çare olarak format USB'si hazırlayıp boot ekranından o USB ile bilgisayarı tekrar başlat. (bilgisayarı formatla yani)

Bios ayarlarım doğru ve zaten ses cihazlarını ben kendim halletmiştim. Sfc kodlarını denemedim ama bootrec , bootsect komutlarını denedim hiçbiri işe yaramadı

Mecbur formata kaldık o zaman

BIOS ayarlarım doğru ve zaten ses cihazlarını ben kendim halletmiştim. SFC kodlarını denemedim ama bootrec, bootsect komutlarını denedim hiçbiri işe yaramadı.

Mecbur formata kaldık o zaman.

SFC komutlarını denedikten sonra formatı düşünün.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…