Çözüldü BIOS güncellemesi sonrası sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

757618

Centipat
Arkadaşlar anakartin BIOS sayfasından doğru BIOS'u indirip yükledim sistem açılmıyor. Açıldığında mavi ekran veriyor. Sonra başka PC'den eski sürümünü tekrar yükledim ama yine sonuç aynı mavi ekran veriyor ve sistem açılmıyor. BIOS'a girebiliyorum. Ama dediğim gibi sonrasında sorun oluyor. Nasıl bir yol izlemeliyim?

B650M S2H rev 1.0 anakart. Clear CMOS ve BIOS pilini çıkartarak sıfırladım da ama değişen bir şey olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
RAM'leri söküp 1 tanesini sağdaki slota takıp sistemi açmayı dener misin?
RAM ve EXPO kısmındaki 3'ünü açtım.
EXPO.
High bandwidth Support
Low latency Support.
Ramleri silgiyle silin ve terkar takın bakalım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Diğer PC de var da sogutucusunu falan sökmem gerekecek. Belki takarken benimkininkini de sökmem gerekebilir.

Deneyeyim.

.

2. PC'den RAM'leri söktüğümde bu RAM'leri o PC de takip açmayı deneyeyim mi?

2. PC'deki anakartta 4 slot var RAM kısmında.

Bir de şey soracağım herhangi bir PC de RAM'leri değiştirmeden önce BIOS'tan EXPO'yu kapatmali miyim?

Diğer PC de var da sogutucusunu falan sökmem gerekecek. Belki takarken benimkininkini de sökmem gerekebilir.

Deneyeyim.

.

Kasayı açın.
Anakartınızın revizyonunu kontrol edin.
Başka ram ile çift kanal olarak açmayı deneyin olmazsa mecburen flashback ile bios yazdıracaksınız.
Eğer önceden böyle bir problem yok idi ise flashback sorunu çözebilir belki.

Deneyeyim.

Bir de şey soracağım herhangi bir PC de RAM'leri değiştirmeden önce BIOS'tan EXPO'yu kapatmali miyim?

EXPO kapalı olsun, diğer sistemden kit olan RAM'leri alın, 1 ve 3, 2 ve 4 olmalı, sizdeki RAM'leri de diğer sistemde 2 ve 4'e takıp deneyebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı