Çözüldü BIOS güncellemesi sonrası sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

757618

Centipat
Arkadaşlar anakartin BIOS sayfasından doğru BIOS'u indirip yükledim sistem açılmıyor. Açıldığında mavi ekran veriyor. Sonra başka PC'den eski sürümünü tekrar yükledim ama yine sonuç aynı mavi ekran veriyor ve sistem açılmıyor. BIOS'a girebiliyorum. Ama dediğim gibi sonrasında sorun oluyor. Nasıl bir yol izlemeliyim?

B650M S2H rev 1.0 anakart. Clear CMOS ve BIOS pilini çıkartarak sıfırladım da ama değişen bir şey olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
RAM'leri söküp 1 tanesini sağdaki slota takıp sistemi açmayı dener misin?
BIOS yükseltme gibi bir derdim yok.

Geçtiğimiz günlerde birisi sormuştu Discord üzerinden nasıl yapacağını gösterirken kendimin BIOS'unu da indirmiş bulundum.

Format atacaktım. Sonra masaüstünde BIOS'u görünce önce BIOS'u yükleyeyim dedim demez olaydım. 10 saatim gitti.

Şu an tek gayem stabil düzgün şekilde sistemimi kullanabilmek.

BIOS yükseltme gibi bir derdim yok.

Geçtiğimiz günlerde birisi sormuştu Discord üzerinden nasıl yapacağını gösterirken kendimin BIOS'unu da indirmiş bulundum.

Format atacaktım. Sonra masaüstünde BIOS'u görünce önce BIOS'u yükleyeyim dedim demez olaydım. 10 saatim gitti.

Şu an tek gayem stabil düzgün şekilde sistemimi kullanabilmek.

BIOS hatalı bir şekilde inmiş olabilir. Bu da BIOS'un güncelleme mekanizmasını bozmuş olabilir.
Qflash Plus ile son sürüm BIOS'u USB üzerinden yazıdırın belki işe yarar.
USB bellek MBR ve FAT32 formatında olacak ve BIOS dosyasının ismi gigabyte.bin olacak yoksa işlem başarısız olur.
Bu işlemi donanımlar takılı haldeyken de yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
@Marix sorun şu ki şu an EXPO gözükmüyor. Xpm1 gözüküyor ve açsam bile rest atılınca kendiliğinden kapanıyor.

RAM'lar bu. 5600MHz CL28 değerleri çok iyi ama xpm.

Şu an 4800 MHz'e CL40 kullanıyorum. Bir hayli kötü değerler.

Yapabileceğim bir şey var mı şu an?

sorun sanırım çözülmüş ama aynı sorunu kendımde yaşadım biraz araştırınca bios update den sonra format atıldığını dediler özellikle A serisinde bu tarz şeyler yaşanıyormuş

sorun sanırım çözülmüş ama aynı sorunu kendımde yaşadım biraz araştırınca bios update den sonra format atıldığını dediler özellikle A serisinde bu tarz şeyler yaşanıyormuş

@Marix sorun şu ki şu an EXPO gözükmüyor. Xpm1 gözüküyor ve açsam bile rest atılınca kendiliğinden kapanıyor.

EXPO desteği olmayabilir, XMP'nin çalışması lazım, şu anki BIOS sürümü ne kadar eski?

BIOS flashback yap artık ya adam o özelliği süs olsun diye koymuyor oraya bir sorun yaşarsan anakartı kurtar diye koyuyor.Son sürüm BIOS u flashback ile flashla işte.
Çözülecek mi çözülmeyecek mi görelim.

Son düzenleme:
EXPO desteği olmayabilir, XMP'nin çalışması lazım, şu anki BIOS sürümü ne kadar eski?
1728769639794.png

F 23 yüklü.

Anakart bu RAM'ler bu şu an değiştirdiğimiz için.

F31'e çıkarsak RAM'ler 5600 CL28 şeklinde XMP olarak çalışabilecek mi?

Tekrar sorun olur diye çekiniyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı