BIOS güncellemesi sonrası Windows şifre ekranı gelmiyor

Carlsberg

Kilopat
Katılım
5 Mart 2015
Mesajlar
3.328
Makaleler
9
Çözümler
12
RAM
TridentZ 4x8 3600 C16
SSD veya HDD modeli
970 Evo Plus
Ekran kartı
RTX 3060
Anakart
Z490-F
İşlemci
10700K
Merhaba, öncelikle sistemde bu gğne kadar böyle bir sorun yoktu. Z490-F anakartımın BIOS'u 2103 sürümünden, son sürüm olan 24xx versiyonuna güncelledim. Ne olduysa buradan sonra oldu.

Güncelleme sonrası PC kendini resledi, BIOS ekranı geldi, her zamanki gibi, XMP'yi açıp F10 yaptım ve reboot ettim.
Ardı arkası kesilmeyen mavi ekranlar gelmeye başladı. Sonra XMP profilinin bu hataya sebep olabileceğini düşünüp tekrar BIOS'a girdim ve profili disabled yaptım. Bu sefer mavi ekran vermedi, Windows kilit ekranına kadar geldim, saati gösteriyor ancak şifre girmek için bir tuşa bastığımda ekran, sanki şifre kutusu gelecekmiş gibi bulanıklaşıyor ancak kutu hiç gelmiyor. XMP profilini tekrar aktif edip deneyeyim dedim, mavi ekran gelmedi ancak sonuç yine aynı, bu ekranda kalıyor.

Klavye, mouse vs olması gerektiği gibi çalışıyor ancak CTRL+alt+del gibi kombinasyonlar çalışmıyor.
Güvenli moda girmeyi denedim, orada da aynı sorun var, şifre girme ekranı gelmiyor.

Format atılırsa yüksek ihtimalle düzeleceğini biliyorum ancak önemli dosyalarım var henüz zaten yeni kurulmuş sistem, format son çare.
BIOS piline erişimim çok zor, tüm kasayı sökmem gerek neredeyse, onu çıkartıp BIOS'u sıfırlamayı da son çare olarak bekletiyorum.
Bunlar dışında, bilgisayardan veya BIOS üzerinden yapabileceğim bir çözüm var mıdır?

USB'ye eski BIOS sürümü olan 2103'ü yazıp, onu yeni sürümün üstüne yüklesem problem olur mu?
Buraya geliyor;

22EC3164-7BCA-4446-8E0F-D170A491E593.png


Bir tuşa tıklayınca böyle kalıyor;

C74570D3-D2E2-480F-BDCE-E4241DDE8E2E.jpeg

Hocam biraz alakasız olacak, monitörünüz Gigabyte G24F 165Hz mi? Eğer o ise memnun musunuz?
AOC 24G2U monitör. Çok memnunum bundan. Gigabyte hakkında fikir sahibi değilim ne yazıkki.
 
Son düzenleme:
Hocam çift harddiskiniz varsa sistemin kurulu olmadığı diskteki önemli dosyaları sistemin kurulu olan diske atın, amacımız masaüstüne zarar vermeden sorunun sistemde mi olduğunu anlamak. Sonra en az 16 GB'lık USB ile kendinize Windows 10 kurulum diski oluşturun, sonra sistemin ve önemli dosyalarınızın yüklü olduğu diskteki dosyalara zarar gelmemesi için sistemden bu diski sökün ve boşalttığımız sistem olmayan hard diske yeni sistemi kurup başlatıp sorun düzeldi mi diye buraya yazmayı unutmayın kolay gelsin.

Büyük ihtimalle BIOS sürümü yükselince Windows değişen anakart sürümüne uyum sağlayamadı eski BIOS sürümüne ait bilgiler ve dosyalar vardı yeni Windows 10'umuz ise yeni BIOS dosyalarına ve bilgilerine göre yüklenebileceği için sorunumuz ortadan kalkacaktır. Sorun başka bir şey ise sorun bu yöntem ile düzelmediyse eski Windows'umuzun ve dosyaların bulunduğu diski takıp bu diskle başlatıp sadece Windows yüklü diğer hard diski biçimlendirebilirsiniz ve farklı yollara bakabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı